Activiteiten in de natuur

Wat te doen in het - Mooiste natuurgebied van Nederland

De Veluwe, volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland en dat vinden wij ook! Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven. Fiets bijvoorbeeld langs de oude papiermolens in de IJsselvallei of wandel door het Speulderbos, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd. 

Kom je naar de Veluwe om wild te spotten? Dan is Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor jou! De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland én op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

Wild spotten op de Veluwe

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. Met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met de dieren staat. Plan een bij zonsopkomst een wandeling door de afwisselende landschappen en neem je verrekijker mee. Overal vind je bijzondere diersoorten zoals het edelhert, wilde zwijn, moeflons of de vos! Kom jij ook wild spotten?

Lees verder
Verder lezen

verken de IJsselvallei

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste landschappen van Nederland. Weidse uiterwaarden, bloemrijke graslanden, rood-witte koeien in het veld, statige IJsselhoeven, gezellige dorpjes – en vooral: de rivier die door het landschap slingert. Dankzij de dynamische natuur voelen veel vogels en planten zich hier thuis. Geniet van het buiten zijn in de IJsselvallei!

Lees verder
Bekijk onze tips
Landschap Voorst

Fietsen en wandelen - Ontdek Veluwse routes

Klimbossen op de Veluwe

Hoe ver durf jij te gaan?

De spanning stijgt en je slikt nog een paar keer. Je staat op het punt om jezelf een weg te banen door de mooiste wen spannendste klimbossen van Nederland. Op de Veluwe zijn er maar liefst zes te vinden. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur. 

Lees verder
Naar het overzicht

Veluwse bezoekerscentra