Watergebieden op de Veluwe

Wandelen langs de Veluwse randmeren, een dagje zonnen op het strand, of varen op het meer. Het kan allemaal op de Veluwe! Adrenalinejunkies komen aan hun trekken op het supboard, de surfplank of waterski's. Wist je dat je op de Veluwse meren ook kunt kitesurfen? Uitdagend voor beginners én ervaren watersporters.

Mooie zandstrandjes

Strand Nulde, bij Putten, is de ideale plek om een zomerse dag door te brengen op één van de vele mooie zandstrandjes. Ook zijn er mooie plassen en stranden te vinden in de bossen van de Veluwe. Geniet op je handdoek of stoeltje van de zon, terwijl de kinderen zich vermaken met zand en speeltjes. De stranden van Leisurelands hebben horecapunten, sanitaire voorzieningen en speeltoestellen. Zwemmers en zongenieters gaan hier een heerlijke dag tegemoet!

Lees verder
Ontdek de mooiste Veluwse stranden

Waterrijke steden

Harderwijk en Elburg zijn de twee belangrijkste Hanzesteden gelegen aan de Randmeren. Samen met Hattem zijn dit de drie grootste Hanzesteden op de Veluwe die de toerist een veelheid aan recreatiemogelijkheden bieden. Vanuit Elburg kun je inschepen op een historische botter en een vaartocht meemaken. Maar ook vanuit Harderwijk worden er tal van vaartochten aangeboden. Zelf een boot(je) huren kan hier natuurlijk ook. Voor wie van zonnen en zwemmen houdt is het stadsstrand van Harderwijk een aanrader. Je vindt dit strand net buiten het historische centrum. Hattem is één van de Hanzesteden op de Veluwe, met duidelijk haar eigen charme en identiteit.

Lees verder

De Randmeren

De Randmeren zijn ontstaan bij de vorming van Flevoland. Ze zijn een aaneenschakeling van meren, met relatief ondiep water. Dat maakt ze zeer geschikt voor de beginnende watersporter. Met name kitesurfen, wakeboarden en kanovaren zijn geliefde watersporten. Ook kun je hier kennismaken met sporten als Stand Up Paddling (SUP). En wees niet verbaasd als je een catamaran voorbij ziet zeilen.

De Randmeren zijn onderverdeeld in verschillende meren. Aan de noordzijde van de Veluwe liggen het Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer en Drontermeer.

Lees verder
Meer over de randmeren

Actief op het water

Ga watersporten!

De zon is volop aan het schijnen en dat is dus het perfecte weer om het water op te gaan. De sportievelingen kunnen zich urenlang vermaken op de Randmeren.

Strand Horst, bij Ermelo, is dankzij de gunstige ligging en het ondiepe water van het Wolderwijd, ongekend populair bij (kite)surfers. Kitesurfen is niet alleen leuk om zelf te doen, maar ook spectaculair
om naar te kijken. We delen graag de beste tips voor hoe je je deze zomer kunt vermaken op of aan het water. 

Lees verder
Bekijk alle watersport tips

Alle zwem en recreatiegebieden op de Veluwe