Paardrijden op de Veluwe

Ontdek de Veluwe - met de mooiste paardrijroutes!

De Veluwe staat bekend om zijn uitstekende wandel- en fietsroutenetwerk. Minder bekend is dat de Veluwe ook een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden heeft én daar zijn we volop mee in ontwikkeling! Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen dan ook volop aan hun trekken op de Veluwe. De regio is uitermate geschikt om tochten van een of meerdere dagen te maken. 

Er zijn volop rustplaatsen voor zowel ruiters als paarden en hun aanspanningen als ook stallingen voor degenen die willen blijven overnachten. Terwijl je paard in een van de fijne ruime weilanden of in een buitenstal of binnenstal staat, logeer jij heel dichtbij in bijvoorbeeld Paardenhotel de CantharelHotel Landgoed Het Roode Koper of Camping Samoza

Paardrijden in de omgeving van Ede? Er is een groot netwerk van bijna 200 km aan ruiterpaden met goede startlocaties en ruime parkeerplaatsen. 

Het Routebureau Veluwe werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een Ruiter- en mennetwerk Veluwe. We proberen de routeplanner zo actueel mogelijk te houden. 

Hoe ga jij op pad?

Overnachten tijdens een meerdaagsetocht

Wat is er nou mooier dan het te paard verkennen van de Veluwe? Geniet nu meerdere dagen vanaf je paard van de beeldschone natuur en maak gebruik van één van de paardenhotels op de Veluwe. Deze hotels bieden mogelijkheden om een auto met paardentrailer te plaatsen, liggen aan het ruiternetwerk én hebben stalmogelijkheden voor je paard. 

Lees verder
Naar het overzicht
Cantharel, Paardrijden, Hotel, Paardenhotel