Routes op de Veluwe

De mooiste routes: - In ieder seizoen uniek!

Wil jij weten waar je terecht kunt voor de mooiste routes op de Veluwe? Op routesopdeveluwe.nl vind je een groot aanbod Veluwse fietsroutes, wandelroutes, mountainbikeroutes en ruiter- en menroutes. Kom je met de auto naar het gebied? Wij beschikken over een overzicht met parkeerplaatsen vlakbij de natuur waar je gemakkelijk en gratis je auto kunt parkeren én direct een van de routes kunt starten.

De routes op onze website zijn voorzien van een routebeschrijving, lijst met knooppunten, PDF of hebben een GPX-bestand die je kunt downloaden. Wat is er nou leuker dan de veelzijdigheid van de Veluwe zelf te ontdekken?

Routenetwerken op de Veluwe:

Ontdek de diversiteit van de Veluwe

Veluwe is ❤ voor routes

Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste gebied van Nederland om een tocht te maken! 

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het Veluwse fietsknooppuntennetwerk, een wandeling wilt maken door de bossen of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike, de Veluwe biedt tal van mogelijkheden. En misschien wel gevarieerder dan je in eerste instantie zou verwachten: een route door een glooiend landschap bij het Wekeromse Zand, wandelen langs de mooiste kastelen en landgoederen, over bijzondere bospaden of door één van de culturele Hanzesteden.. de Veluwe heeft het allemaal!
 

Lees verder
Ga naar het routeoverzicht

Kies de route die bij je past!

 • Uitdagende routes

  Gaat je hart sneller kloppen van een echte uitdaging? Met deze routes kun je pas écht het beste uit jezelf halen! 

  Uitdagende routes
 • Natuurroutes

  Eén met de natuur, dat is wat je met deze routes pas echt bent! Met een weids uitzicht over een uniek gebied kom je echt tot rust. 

  Natuurroutes
 • De Veluwe in oorlogstijd

  Ontdek het verhaal van de Joodse Geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Noord-Veluwe Veluwe met het Westerborkpad en de speciaal ontwikkelde fietsroutes. 

  De Veluwe in oorlogstijd
 • Routes vol avontuur

  Struinend over een blotevoetenpad of een kijkje in een echte schaapskooi. Met deze routes gaan jullie samen op een Veluws avontuur! 

  Routes vol avontuur

Route informatie

 • Nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis routetips en blijf op de hoogte van de routeontwikkelingen in het gebied! 

  Nieuwsbrief
 • Parkeerplaatsen aan het routenetwerk

  Op zoek naar een goede startlocatie voor je route waar de auto gratis kan worden geparkeerd? Wij hebben een aantal locaties geselecteerd die zicht bevinden op praktische en goed bereikbare locaties van waaruit meerdere wandel- en fietsroutes starten. Ook vind je hier informatiepanelen over het routenetwerk en pak je hier de routes gemakkelijk op! 

  Parkeerplaatsen aan het routenetwerk
 • Over het Routebureau Veluwe

  Over het Routebureau Veluwe
 • Meldpunt bordje weg

  Meldpunt bordje weg
 • Veerdiensten

  Aan de randen van de Veluwe kan het zijn dat je voor je route gebruik moet maken van een veerdienst over de IJssel, de Rijn of de Randmeren. Hier vind je de vaartijden.

  Veerdiensten Veerdienst Rheden, fietsen, water
 • ❤ Deel je foto's via #routesopdeveluwe

  Groen

Leuke tips voor mooie routes - op de Veluwe