Routes op de Veluwe

Veluws mooiste routes - In ieder seizoen uniek!

Wat is er nou leuker dan de veelzijdigheid van de Veluwe zelf te ontdekken? De Veluwe kent namelijk tal van mogelijkheden voor fietsers, wandelaars, ruiters en mountainbikers! Op routesopdeveluwe.nl vind je een groot aanbod fietsroutes, wandelroutes, ruiter- en menroutes en mountainbikeroutes verspreid over de Veluwe.

Kom je naar de Veluwe om langs de prachtige paarse heide te fietsen? Probeer dan eens de Wildroute - een unieke combinatie tussen bos en heide! 

Wat wil je gaan doen?

Fietsen

De Veluwe draagt fietsers een warm hart toe. Dat laten de gratis witte fietsen op park De Hoge Veluwe wel zien. Maar ook elders op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidelandschappen of omliggende dorpen en knusse steden te verkennen.

Bekijk de routes en meer..

Wandelen

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: er is genoeg te zien! Boek een tour met boswachter om de kans te vergroten om wild te spotten. Everzwijnen, edelherten en andere dieren genoeg. Volg een klompenpad over een vroeger verboden boerenerf of kies voor de combinatie met historie en cultuur op het Kootwijkerzand.

Bekijk de routes en meer..
Paardrijden, De Cantharel

Paardrijden

Ruiters kunnen hun hart ophalen op de Veluwe, zo is de Veluwe-trail uniek! Deze langste lange-afstandroute van Nederland telt maar liefst 360 kilometer. Van zandverstuiving tot ongerepte bospaadjes: je hebt gegarandeerd een heerlijke rit. 

Bekijk de routes en meer..

Mountainbiken

Ontdek de Veluwe met de mountainbike: je kunt je als sportieveling hier helemaal uitleven! Heb je nog geen mountainbike ervaring? Er is zowel mountainbike aanbod voor de beginnende als ervaren mountainbiker! 

Bekijk de routes en meer..

Veluwe is ❤ voor routes

Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste gebied van Nederland om een tocht te maken! 

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het Veluwse fietsknooppuntennetwerk, een wandeling wilt maken door de bossen of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike, de Veluwe biedt tal van mogelijkheden. En misschien wel gevarieerder dan je in eerste instantie zou verwachten: een heuvelachtige route over de Posbank, wandelen langs de mooiste kastelen en landgoederen, over bijzondere bospaden of door één van de culturele Hanzesteden.. de Veluwe heeft het allemaal!
 

Ga naar het routeoverzicht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis routetips en blijf op de hoogte van de routeontwikkelingen in het gebied! 

Startlocaties

Op zoek naar een goede startlocatie voor je route waar de auto gratis kan worden geparkeerd? Wij hebben een aantal locaties geselecteerd die zicht bevinden op praktische en goed bereikbare locaties van waaruit meerdere wandel- en fietsroutes starten. Ook vind je hier informatiepanelen over het routenetwerk en pak je hier de routes gemakkelijk op! 

Over het Routebureau Veluwe

Meldpunt bordje weg

Veerdienst Rheden, fietsen, water

Veerdiensten

Aan de randen van de Veluwe kan het zijn dat je voor je route gebruik moet maken van een veerdienst over de IJssel, de Rijn of de Randmeren. Hier vind je de vaartijden.

Groen

❤ Deel je foto's via #routesopdeveluwe

#ROUTESOPDEVELUWE