Routes op de Veluwe

Routenetwerken op de Veluwe:

 • Fietsen op de Veluwe

  Fietsen op de Veluwe is dé manier om de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidelandschappen of omliggende dorpen en knusse steden te verkennen.

  Bekijk HIER de routes en meer!

  Bekijk HIER de routeplanner! 

  Fietsen op de Veluwe
 • Wandelen op de Veluwe

  Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: er is genoeg te zien! Boek een tour met boswachter om de kans te vergroten om wild te spotten. Everzwijnen, edelherten en andere dieren genoeg.

  Bekijk HIER de routes en meer!

  Bekijk HIER de routeplanner! 

  Wandelen op de Veluwe
 • Paardrijden op de Veluwe

  Ruiters kunnen hun hart ophalen op de Veluwe: van zandverstuiving tot ongerepte bospaadjes: je hebt gegarandeerd een heerlijke rit! 

  Bekijk HIER de routes en meer!

  Bekijk HIER de routeplanner! 

  Paardrijden op de Veluwe
 • Mountainbiken op de Veluwe

  Ontdek de Veluwe met de mountainbike: je kunt je als sportieveling hier helemaal uitleven! Heb je nog geen mountainbike ervaring? Er is zowel mountainbike aanbod voor de beginnende als ervaren mountainbiker! 

  Bekijk de routes en meer..
  Mountainbiken op de Veluwe

Ontdek de diversiteit van de Veluwe

Veluwe is ❤ voor routes

Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste gebied van Nederland om een tocht te maken! 

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het Veluwse fietsknooppuntennetwerk, een wandeling wilt maken door de bossen of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike, de Veluwe biedt tal van mogelijkheden. En misschien wel gevarieerder dan je in eerste instantie zou verwachten: een route door een glooiend landschap bij het Wekeromse Zand, wandelen langs de mooiste kastelen en landgoederen, over bijzondere bospaden of door één van de culturele Hanzesteden.. de Veluwe heeft het allemaal!
 

Lees verder
Ga naar het routeoverzicht

Route-informatie

 • Parkeerplaatsen aan het routenetwerk

  Op zoek naar een goede startlocatie voor je route waar de auto gratis kan worden geparkeerd? Wij hebben een aantal locaties geselecteerd die zicht bevinden op praktische en goed bereikbare locaties van waaruit meerdere wandel- en fietsroutes starten. Ook vind je hier meestal informatiepanelen over het routenetwerk en pak je hier de routes gemakkelijk op! 

  Parkeerplaatsen aan het routenetwerk
 • Meldpunt bordje weg

  Meldpunt bordje weg
 • Veerdiensten

  Aan de randen van de Veluwe kan het zijn dat je voor je route gebruik moet maken van een veerdienst over de IJssel, de Rijn of de Randmeren. Hier vind je de vaartijden.

  Veerdiensten Veerdienst Rheden, fietsen, water
 • ❤ Deel je foto's via #visitveluwe

  ❤ Deel je foto's via #visitveluwe Groen

Kies de route die bij je past!

 • Uitdagende routes

  Gaat je hart sneller kloppen van een echte uitdaging? Met deze routes kun je pas écht het beste uit jezelf halen! 

  Uitdagende routes
 • Natuurroutes

  Eén met de natuur, dat is wat je met deze routes pas echt bent! Met een weids uitzicht over een uniek gebied kom je echt tot rust. 

  Natuurroutes
 • De Veluwe in oorlogstijd

  Ontdek het verhaal van de Joodse Geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Noord-Veluwe Veluwe met het Westerborkpad en de speciaal ontwikkelde fietsroutes. 

  De Veluwe in oorlogstijd
 • Routes vol avontuur

  Struinend over een blotevoetenpad of een kijkje in een echte schaapskooi. Met deze routes gaan jullie samen op een Veluws avontuur! 

  Routes vol avontuur

Leuke tips voor mooie routes - op de Veluwe

Het Routebureau Veluwe ontwikkelt en beheert de Veluwebrede routenetwerken voor fietsen, wandelen en paardrijden. Samen met mountainbiken zijn dit de activiteiten waarvoor het aanbod de komende jaren flink wordt uitgebreid (hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande paden). De Veluwe is immers een fantastische omgeving om lekker buiten actief te zijn!

Meer weten over het Routebureau Veluwe? Kijk dan hier