Mountainbiken op de Veluwe

Routes vol uitdaging - omgeven door een prachtige natuur!

De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainbike of ATB te verkennen. In Nationaal Park Veluwezoom liggen veel klimmetjes op korte afstand van elkaar, waarvan de Zijpenberg, Lange Juffer en de Posbank de fraaiste zijn. Een fantastische route van zo’n 48 kilometer lang speciaal voor mountainbikers uitgepijld door dit heuvelachtige stukje Nederland én uitdagend - de route staat niet voor niets in de Top-10 van meest favoriete routes onder mountainbikers en atb-ers. 

Ook in de omgeving van Ede kun je als liefhebber je hart ophalen: hier zijn in 2019 drie nieuwe routes gelanceerd variërend van 14 kilometer tot 36 kilometer. De routes zijn aan elkaar te verbinden en worden in de toekomst gekoppeld aan andere MTB-routes, zodat een Veluwe-breed netwerk ontstaat.
 

Wat zijn de mooiste mountainbikeroutes van de Veluwe? - Bekijk onze selectie:

MTB’EN DOOR BOS EN HEIDE

Spannende singletracks, uitdagende trajecten, pittige beklimmingen – de spiksplinternieuwe MTB-routes rondom Ede hebben het allemaal! Onderweg door het bos, over de heide en langs zandverstuivingen
kun je volop werken aan je klim- en daaltechniek. Er liggen tientallen kilometers om te ontdekken!

Meer informatie
Mountainbiken - Fietsen - Bos - Barneveld

Veilig op pad met de mountainbike!

Posbank

MTB-vignet

Wanneer je gaat mountainbiken in het Nationaal Park Veluwezoom is in de gebieden van Natuurmonumenten een mountainbikevignet verplicht. Deze is zowel online als bij verschillende verkooppunten rondom de Veluwezoom te bestellen. 

Bordje weg? Wij horen het graag!

Fietsevenementen

Mountainbike, algemeen

Fietsverhuur

MTB-Hotels