Fietsen op de Veluwe

De mooiste fietsroutes - In ieder seizoen uniek!

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

Let op: vanwege schietoefeningen bij Artillerie Schietkamp Oldebroek zijn de paden tussen knooppunt 30 en 40 en tussen knooppunt 88 en 87 doordeweeks tijdens oefeningen afgesloten. De omleiding voor het pad tussen knooppunt 30 en 40 is: 30-89-65-40 en de omleiding voor het pad tussen knooppunt 88 en 87 is: 88-83-27-87.

Hoe ga jij op pad?

 • Routeplanner

  Plan jij graag je eigen route? Maak dan gebruik van onze routeplanner!  

  Routeplanner
 • Kant-en-klare fietsroutes

  Speciaal voor jullie hebben wij verspreid over de hele Veluwe verschillende themaroutes ontwikkeld; allemaal volgen ze het vernieuwde fietsnetwerk. Hier vind je ons complete aanbod fietsroutes, kant-en-klaar om je route te starten! 

  Kant-en-klare fietsroutes
 • Startlocaties

  Liever op de bonnefooi je Veluwse fietstocht starten? Maak dan gebruik van één van deze startlocaties. Op deze locaties kun je namelijk goed én gratis parkeren om gelijk je weg te vervolgen en het gebied te ontdekken! 

  Startlocaties
 • Fietsverhuur

  Niet je eigen fiets bij je? Geen probleem! Op de Veluwe vind je meerdere fietsverhuur locaties.

  Fietsverhuur

Vorstelijke routes - Routes met een koninklijke tint!

De Veluwe staat dit jaar in het teken van Koninklijk en Royaal. Paleis Het Loo heropent haar deuren na een jarenlange verbouwing en vernieuwing. Met deze routes verken je de mooiste natuur van Nederland! Ook ontdek je de indrukwekkende (koninklijke) historie die de Veluwe te bieden heeft en geniet je onderweg van culinaire hoogstandjes. 

Waar natuur en historie samenkomen...

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.

Fiets-, wandel- en GPS-tochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum. Bezoekers kunnen vervolgens het Park verkennen op één van de 1.700 gratis Witte Fietsen. Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus.

Lees verder
Meer informatie
Nationaal Park De Hoge Veluwe, cultuurhistorie

De mooiste fietsroutes - langs de heidevelden!