Fietsen op de Veluwe

De mooiste fietsroutes - In ieder seizoen uniek!

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!
 

Hoe ga jij op pad?

 • Routeplanner

  Plan jij graag je eigen route? Maak dan gebruik van onze routeplanner!  

 • Kant-en-klare fietsroutes

  Speciaal voor jullie hebben wij verspreid over de hele Veluwe verschillende themaroutes ontwikkeld; allemaal volgen ze het vernieuwde fietsnetwerk. Hier vind je ons complete aanbod fietsroutes, kant-en-klaar om je route te starten! 

 • Op de bonnefooi

  Liever op de bonnefooi je Veluwse fietstocht starten? Maak dan gebruik van één van deze startlocaties. Op deze locaties kun je namelijk goed én gratis parkeren om gelijk je weg te vervolgen en het gebied te ontdekken! 

 • Routeboekje To Go

  Ga jij graag met een geprint boekje op pad? Download ons gratis routeboekje To Go. Hierin vind je 30 knooppuntroutes verspreid over de Veluwe. 

Waar natuur en historie samenkomen...

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.

Fiets-, wandel- en GPS-tochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum. Bezoekers kunnen vervolgens het Park verkennen op één van de 1.700 gratis Witte Fietsen. Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus.

Lees verder
Meer informatie
Nationaal Park De Hoge Veluwe, cultuurhistorie

De mooiste fietsroutes - langs de heidevelden!

 • Ontdek de Veluwe van boven

  Verspreid over de Veluwe vind je meerdere uitkijktorens die een geweldig uitzicht over de Veluwe bieden! Zo kun je vanaf de Emmapiramide in Roozendaal zelfs Duitsland nog zien. Benieuwd waar deze locaties zich bevinden op de Veluwe? Bekijk dan ons overzicht! 

   

   

  Uitkijktoren, Veluwe, De Koepel, Lunteren
 • Startlocaties

 • Meldpunt bordje weg

 • Veerdiensten

  Veerdienst Rheden, fietsen, water
 • Smultoer: Genieten in Oldebroek