Fietsen op de Veluwe

De mooiste fietsroutes - In ieder seizoen uniek!

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!
 

Hoe ga jij op pad?

Routeplanner

Plan jij graag je eigen route? Maak dan gebruik van onze routeplanner!  

Kant-en-klare fietsroutes

Speciaal voor jullie hebben wij verspreid over de hele Veluwe verschillende themaroutes ontwikkeld; allemaal volgen ze het vernieuwde fietsnetwerk. Hier vind je ons complete aanbod fietsroutes, kant-en-klaar om je route te starten! 

Op de bonnefooi

Liever op de bonnefooi je Veluwse fietstocht starten? Maak dan gebruik van één van deze startlocaties. Op deze locaties kun je namelijk goed én gratis parkeren om gelijk je weg te vervolgen en het gebied te ontdekken! 

Routeboekje To Go

Ga jij graag met een geprint boekje op pad? Download ons gratis routeboekje To Go. Hierin vind je 30 knooppuntroutes verspreid over de Veluwe. 

Nationaal Park De Hoge Veluwe, cultuurhistorie

Nationaal Park De Hoge Veluwe, cultuurhistorie

© Hetty van Oijen

Waar natuur en historie samenkomen...

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter.

Fiets-, wandel- en GPS-tochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum. Bezoekers kunnen vervolgens het Park verkennen op één van de 1.700 gratis Witte Fietsen. Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus.

Lees verder
Meer informatie

De mooiste fietsroutes - langs de heidevelden!

Fietsarrangementen op de Veluwe

Het ene moment trap je op de Veluwe lekker door de bossen en over stuwwallen; het andere moment ben je op een open vlakte, fiets je langs heidevelden of vennetjes. En wat maakt fietsen door de natuur nou nog fijner? Eén van deze heerlijke fietsarrangementen natuurlijk! 

Uitkijktoren, Veluwe, De Koepel, Lunteren

Uitkijktoren, Veluwe, De Koepel, Lunteren

© Jurjen Drenth

Ontdek de Veluwe van boven

Verspreid over de Veluwe vind je meerdere uitkijktorens die een geweldig uitzicht over de Veluwe bieden! Zo kun je vanaf de Emmapiramide in Roozendaal zelfs Duitsland nog zien. Benieuwd waar deze locaties zich bevinden op de Veluwe? Bekijk dan ons overzicht! 

 

 

Startlocaties

© Routebureau Veluwe

Meldpunt bordje weg

Veerdienst Rheden, fietsen, water

Veerdienst Rheden, fietsen, water

© Laurence Delderfield

Veerdiensten

© Smultour Oldebroek

Smultoer: Genieten in Oldebroek