Wandelen op de Veluwe

De mooiste wandelroutes - In ieder seizoen uniek!

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: welke wandelroute je ook kiest, las ruim voldoende tijd voor kijkpauzes in. Boek een tour met de boswachter om de kans te vergroten om wild te zien. Everzwijnen, edelherten en andere dieren genoeg. Volg een klompenpad over een vroeger verboden boerenerf of kies voor de combinatie met historie en cultuur op het Kootwijkerzand.

Je weet niet wat je ziet als je voor het eerst de zandverstuiving op loopt en in de verte het historische gebouw Radio Kootwijk opdoemt! Wandel ook eens langs Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller. Meer weten over de geschiedenis van dit unieke gebouw? Sluit dan aan bij een van de rondleidingen die geregeld worden georganiseerd

Hoe ga jij op pad?

 • Routeplanner

  Plan én print je eigen route met onze wandelknooppuntplanner op de Veluwe! 

  Routeplanner
 • Bestaande routes

  Op zoek naar bewegwijzerde en GPS routes? Hier vind je een overzicht met wandelroutes die voorzien zijn van een routemarkering of te volgen zijn met een GPX verspreid over de hele Veluwe! 

  Bestaande routes
 • Op de bonnefooi

  Liever op de bonnefooi je Veluwse wandeltocht starten? Maak dan gebruik van één van deze startlocaties. Op deze locaties kun je namelijk goed én gratis parkeren om gelijk je weg te vervolgen en het gebied te ontdekken! 

  Op de bonnefooi
 • Lange afstandswandelingen

  Ben jij een fanatiek wandelaar en zoek je een mooie LAW op de Veluwe? Kijk hier voor een selectie wandelingen, langer dan 80 kilometer. 

  Lange afstandswandelingen

Tip voor onderweg: - Zo weet jij alles over de natuur!

Apps die echt een verrijking van je wandelroute zijn!

Ben jij iemand die graag alles over de omgeving wil weten tijdens een wandeling? Of struin jij het liefste met behulp van een digitale kaart dwars door het Kootwijkerzand? In dit artikel lichten we een aantal digitale wandelparels uit die je als fanatieke (digitale) wandelaar toch echt wel op je smartphone moet hebben staan.

Lees verder
Verder lezen

De mooiste wandelroutes - langs de heidevelden!