Wandelen op de Veluwe

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: welke wandelroute je ook kiest, las ruim voldoende tijd voor kijkpauzes in. Boek een tour met de boswachter om de kans te vergroten om wild te zien. Everzwijnen, edelherten en andere dieren genoeg. Volg een klompenpad over een vroeger verboden boerenerf of kies voor de combinatie met historie en cultuur op het Kootwijkerzand.

Je weet niet wat je ziet als je voor het eerst de zandverstuiving op loopt en in de verte het historische gebouw Radio Kootwijk opdoemt! Wandel ook eens langs Jachhuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller. Meer weten over de geschiedenis van dit unieke gebouw? Sluit dan aan bij een van de rondleidingen die geregeld worden georganiseerd

Hoe ga jij op pad?

Routeplanner

Plan én print je eigen route met onze wandelknooppuntplanner op de Veluwe! 

Bestaande routes

Op zoek naar bewegwijzerde en GPS routes? Hier vind je een overzicht met wandelroutes die voorzien zijn van een routemarkering of te volgen zijn met een GPX verspreid over de hele Veluwe! 

Op de bonnefooi

Liever op de bonnefooi je Veluwse wandeltocht starten? Maak dan gebruik van één van deze startlocaties. Op deze locaties kun je namelijk goed én gratis parkeren om gelijk je weg te vervolgen en het gebied te ontdekken! 

Lange afstandswandelingen

Ben jij een fanatiek wandelaar en zoek je een mooie LAW op de Veluwe? Kijk hier voor een selectie wandelingen, langer dan 80 kilometer. 

Wildexcursies met de boswachter

De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert. De Big Five van Nederland. En op de Veluwe vind je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd – en die is er óók. Net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. Ze leven allemaal in het afwisselende landschap, volgens het Nederlands publiek een van de mooiste van het land.

Naar Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Binnenkort geopend: wandelnetwerk Hoenderloo

Op 16 mei zijn we gestart met de aanleg van het Wandelknooppuntennetwerk in Hoenderloo. Met dit netwerk kun je vanaf deze zomer je eigen route plannen in het gebied. Benieuwd naar hoe het netwerk er uit komt te zien? Download dan alvast de overzichtskaart! 

Ontdek de Veluwe van boven

Verspreid over de Veluwe vind je meerdere uitkijktorens die een geweldig uitzicht over de Veluwe bieden! Zo kun je vanaf de Emmapiramide in Roozendaal zelfs Duitsland nog zien. Benieuwd waar deze locaties zich bevinden op de Veluwe? Bekijk dan ons overzicht! 

Startlocaties

Meldpunt Bordje Weg

Veerdienst Rheden, fietsen, water

Veerdiensten

Op unieke natuurreis

DEEL OOK JE FOTO VIA #ROUTESOPDEVELUWE