Hanzestories: Van stadsbestuur tot smokkelbuur

Type: Fietsroute
Afstand: 45.0 km

Hanzestories: Van stadsbestuur tot smokkelbuur

Type: Fietsroute
Afstand: 45.0 km

Ben je klaar om de poorten naar de fascinerende wereld van de Hanze te openen? Beleef hoe het is om mee te reizen met een belangrijke Hanzeheer.

Ben je klaar om de poorten naar de fascinerende wereld van de Hanze te openen? Beleef hoe het is om mee te reizen met een belangrijke Hanzeheer. De tocht voert je langs de Zuiderzee met z’n levendige vishandel. Je jaagt achter smokkelaars aan en je raakt in een demonstratie van boze horigen verzeild. Ook ga je mee naar een topontmoeting tussen de Gelderse Hanzesteden en logeer je in de duurste stadsherberg. 

Je maakt kennis met kleurrijke Hanze personages en je hoort boeiende verhalen over koggeschepen die met bemanning en al werden gegijzeld. Dus spring in het zadel en ga op zoek naar de schatkist vol Hanze-verhalen en mythes die deze streek verbergt. Weet je zeker dat je dit avontuur met een heuse Hanze-vip aan kunt? Dan is het tijd voor actie!

Open de web-app en volg de fietsroute via veluwehanzestories.nl! De route is 45 kilometer lang en start officieel bij ontvangstlocatie Veluwe - Boekhorstlaan in Harderwijk, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route.

Afstand
45.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Ontvangstlocatie Veluwe
Boekhorstlaan
3847 LP Harderwijk
Eindpunt: Ontvangstlocatie Veluwe
Boekhorstlaan
3847 LP Harderwijk