Hanzestories: Van stadsgezicht tot staatsieportret

Type: Wandelroute
Afstand: 9.7 km

Hanzestories: Van stadsgezicht tot staatsieportret

Type: Wandelroute
Afstand: 9.7 km

Gebruik je verbeeldingskracht en stap het schilderij in, zodat je opeens door de straten van het 14e eeuwse Hattem loopt samen met kunstenares Mathilde.

Denk je eens in, je staat voor een levensgroot schilderij van het Hattem uit de Hanzetijd. Gebruik je verbeeldingskracht en stap het schilderij in, zodat je opeens door de straten van het 14e eeuwse Hattem loopt. We wandelen het leven binnen van Mathilde Vermaer, een Hattemse kunstenares. Mathilde nodigt jou uit om samen het historische Hattem uit de Hanzetijd te ontdekken, terwijl ze ondertussen probeert met haar kunst aan de kost te komen.

Als schildersmaatje ontmoet je de Hertog van Gelre en help je de voorspelde wederkomst van Christus te schilderen. En misschien ga je wel naar het sprookjeshuwelijk van de poortwachter! Pas wel op je tellen, deze kunstroute heeft code fel oranje… De stad is net veroverd door plunderende Bourgondiërs. Bovendien loop je het risico gekielhaald te worden door een Hanzekapitein. Ons advies: gewoon gaan, want deze Hanzeroute is uit de kunst!

Open de web-app en volg de wandelroute via veluwehanzestories.nl! De route is 9,7 kilometer lang en start officieel bij parkeerplaats De Bleek in Hattem, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route.

Afstand
9.7 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats De Bleek
De Bleek 2
8051 SH Hattem
Eindpunt: Parkeerplaats De Bleek
De Bleek 2
8051 SH Hattem