Hanzestories: Van boerenbier tot bossen vol ossen

Type: Fietsroute
Afstand: 36.0 km

Hanzestories: Van boerenbier tot bossen vol ossen

Type: Fietsroute
Afstand: 36.0 km

Ga je mee in de tijdmachine voor een achtbaanrit door de spannende Hanzetijd? Beleef hoe het is om op pad te gaan met Alderik, een potige, slimme boerenzoon.

Ga je mee in de tijdmachine voor een achtbaanrit door de spannende Hanzetijd? Beleef hoe het is om op pad te gaan met Alderik, een potige, slimme boerenzoon. Hij is geboren en getogen in de ommelanden, vlakbij Oldebroek in een boerderij waar hij met zijn ouders woont. Ze hebben een paar koeien en een kleine akker. 

Alderik is joviaal, een echte aanpakker en hij houdt van een biertje. Samen doen jullie verplichte karrendienst en ontdek je dat niemand water drinkt in de Hanzetijd. Maar wat dan wel? Je wordt bijna platgewalst door een kudde wilde ossen en er zit een roofridder achter je fiets aan. Ook ga je op boerderijenjacht en maak je een grote ontdekking mee. Dus spring op de pedalen en start de boerentoer met Alderik de Hanzeboer!

Open de web-app en volg de fietsroute via veluwehanzestories.nl! De route is 36 kilometer lang en start officieel bij parkeerplaats De Oude Vos in Elburg, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route.

Afstand
36.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats De Oude Vos
Havenkade
8081GP Elburg
Eindpunt: Parkeerplaats De Oude Vos
Havenkade
8081GP Elburg