Van hoog naar laag in Rheden

Type: Fietsroute
Afstand: 13.0 km

Van hoog naar laag in Rheden

Type: Fietsroute
Afstand: 13.0 km

Hoger kan een mens niet stijgen, lager kan een mens niet zakken. Een fietstocht van 13 km tussen het hoogte en het laagste punt van de gemeente Rheden.

De route Veluwezoom Drieslag is een fietstocht van 13 km die je langs het hoogste en laagste punt van gemeente Rheden brengt. Beide punten zijn met een monument gemarkeerd.
Deze route is één van de routes speciaal ontwikkeld voor het 450 jarige bestaan van gemeente Rheden.

Hoogteverschil
De gemeente Rheden met haar 7 dorpen gelegen tussen de Veluwe en de IJssel heeft een afwisselend landschap. De IJssel vormt de natuurlijke grens van de gemeente. Met al die verschillen gaat ook een aanzienlijk hoogteverschil gepaard. Het hoogste punt van de gemeente, dichtbij de Posbank en het Rozendaalse Zand ligt op 109 meter boven NAP, terwijl het laagste punt, de IJsseloever in Dieren, op slechts 6 meter boven NAP ligt.

Routebeschrijving en folder
Voor een compleet overzicht van de route en een routebeschrijving met het hoogste punt van de Veluwe als startpunt, bekijk hier de folder.

afbeelding kasteel middachten vanuit rozenstruik
Afstand
13.0 km

Dit ga je zien

17
1

Paviljoen de Posbank

In het hart van de Posbank vind je Paviljoen de Posbank, het perfecte begin- of eindpunt van jouw moment in de natuur.Lees verder

Paviljoen de Posbank
2

De Carolinahoeve

Plof neer voor een welverdiende pauze op het gezellige terras van de historische Carolinahoeve (1851) tijdens je wandeling, fiets- of ruitertocht. Geniet van een kopje koffie met gebak, tapbier met 'n borrelhap of van een thee met een knapperige tosti.Lees verder

De Carolinahoeve
3

Veerdient Olburgen - Dieren

Het pontje van Olburgen-Dieren verbindt de Veluwe en de Achterhoek met elkaar.Lees verder

Veerdient Olburgen - Dieren
17
  • 17
  • 17