Wandelroute door parkbos Landgoed Voorstonden

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Wandelroute door parkbos Landgoed Voorstonden

Type: Wandelroute
Afstand: 2.0 km

Ontdek de slingerende paden en romantische bruggetjes. Deze rolstoelvriendelijke route van 2 km neemt je mee door verleden, heden en toekomst. Laat je verrassen door het 200 jaar oude parkbos van Landgoed Voorstonden.

Ruim 200 jaar geleden is het parkbos van Landgoed Voorstonden aangelegd. En dit is te zien. Laat je verrassen door de statige oude hoge beuken en eiken.

Ontdek de slingerende paden en romantische bruggetjes. Deze wandeling neemt je mee door het verleden, heden en toekomst. Naast de oude statige hoge beuken en eiken, zijn ook de grote dode bomen blijven staan. De zeldzame middelste bonte specht maakt hier - door het hakken van gaten in de bomen op zoek naar kevers en larven - goed gebruik van. Wie weet hoor je er een tijdens de wandeling eentje roffelen! Ook is de geschiedenis van de papierindustrie is hier nog zichtbaar door het water rondom landgoed Voorstonden. Het stromende water vanuit de Veluwe dreef vroeger namelijk de papiermolens aan. 

Op het landgoed bevindt zich nog een dikke mammoetboom. Deze heeft een omtrek van 8,2 meter. Naast de oude en dode bomen, is er in het parkbos ook een nieuw deel aangeplant waardoor het park weer twee eeuwen mee kan. Maak onderweg een tussenstop bij de vijver en wie weet spot je een ijsvogel!

Bezoek je het landgoed van april tot oktober? Dan grazen er in de weide brandrode runderen: een oer-hollands veeras die buiten Nederland niet voorkomt.

Toegankelijkheid

De paden van deze route zijn halfverhard en zijn daardoor geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Op de parkeerplaats zijn 2 gehandicaptenparkeerplekken aanwezig. Onderweg even uitrusten? Langs het pad staan drie zitbanken. Bij het startpunt in de boomgaard is een picknickplek inclusief toegankelijke picknickbank aanwezig. Let op: een rolstoeltoegankelijk toilet is hier niet aanwezig.

Kijk voor meer informatie over deze route op Natuurmonumenten.nl

Afstand
2.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Voorsterweg 144
6971 KD Brummen
Eindpunt: Voorsterweg 144
6971 KD Brummen

Beschrijving

Startpunt: Voorsterweg 144
6971 KD Brummen

Download de route PDF op Natuurmonumenten.nl

Eindpunt: Voorsterweg 144
6971 KD Brummen

Kenmerken