Ommetje 'Het Bijsselsepad' 8,5 km

Type: Wandelroute
Afstand: 8.5 km

Ommetje 'Het Bijsselsepad' 8,5 km

Type: Wandelroute
Afstand: 8.5 km

Het Bijsselsepad is een prachtige wandeling door het mooie buitengebied van Nunspeet. Je wandelt over de Bijsselsche enk, langs de Biessselerbeek en door het gebied van de Lage Bijssel.


Aangeboden door: Stichting Nunspeet uit de Kunst

In veel delen van het land zijn er klompenpaden, in deze omgeving noemen we deze 'Ommetjes'. De ommetjes gaan over wandelpaden door natuurgebieden, landgoederen en boerenland en bij voorkeru over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes. Het Bijsselsepad is een prachtige wandeling door het mooie buitengebied aan de noordzijde van Nunspeet. Je wandelt over de Bijsselsche enk, langs de Biessselerbeek en door het gebied van de Lage Bijssel. De wandeling vertrekt vanaf de plek waar ooit de oude stoomtrambaan Nunspeet-Elburg was langs het landgoed De Grote Bunte naar het open veenweidegebied.

Er is een bushalte bij het startpunt; halte De Bunte.

Het is mogelijk om deze route te combineren met zeven andere routes die langs de Randmeerkust lopen. Zo kun je van Harderwijk tot Oldebroek meerdere ommetjes met elkaar verbinden en kom je veel te weten over dit bijzondere en natuurrijke gebied.

Om de dieren niet te verstoren en om verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden niet toegestaan.
Betreden op eigen risico: De route komt over particulier terrein. De eigenaren hebben toestemming gegeven om over hun land te gaan. Zij vertrouwen erop dat u geen afval achterlaat en hun eigendom respecteert.

Let op: Ommetje het Bekenpad is tijdelijk uit de verkoop gehaald

Afstand
8.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rotonde F.A. Molijnlaan
Hoek Elburgerweg/Molenweg
Nunspeet
Eindpunt: Rotonde F.A. Molijnlaan
Hoek Elburgerweg/Molenweg
Nunspeet

Beschrijving

Startpunt: Rotonde F.A. Molijnlaan
Hoek Elburgerweg/Molenweg
Nunspeet

In veel delen van het land zijn er klompenpaden, in deze omgeving noemen we deze 'Ommetjes'. De ommetjes gaan over wandelpaden door natuurgebieden, landgoederen en boerenland en bij voorkeru over onverharde wegen. Er zijn veel oude voetpaadjes opgespoord en opgenomen in de routes. Het Bijsselsepad is een prachtige wandeling door het mooie buitengebied aan de noordzijde van Nunspeet. Je wandelt over de Bijsselsche enk, langs de Biessselerbeek en door het gebied van de Lage Bijssel. De wandeling vetrekt vanaf de oude stoomtrambaan Nunspeet-Elburg langs het landgoede De Grote Bunte naar het open veenweidegebied.

Eindpunt: Rotonde F.A. Molijnlaan
Hoek Elburgerweg/Molenweg
Nunspeet

Kenmerken