Fietsarrangementen op de Veluwe

Veluws leukste fietsarrangementen!

Wat hebben we toch al een prachtig weer gehad de afgelopen periode én de lente komt er aan dus het wordt alleen maar beter! Heerlijk om de Veluwe eens te ontdekken vanaf de fiets. Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Het ene moment trap je lekker door de bossen en over stuwwallen, het andere moment ben je op een open vlakte, fiets je langs heidevelden of vennetjes. En wat maakt fietsen door de natuur nou nog fijner? Eén van deze heerlijke fietsarrangementen natuurlijk! 
 

Hap en Trap in Putten

Zeg ‘ns eerlijk: ben je een fietser die van lekker eten houdt? Of een levens - genieter die op z’n tijd best graag een stukje fietst?! Wie van de twee je ook bent: stap op de pedalen en volg de fietsroute Trap, Proef en Beleef rondom Putten! Tijdens deze mooie route van 37 kilometer fiets je door de groene omgeving van Putten. Op vijf locaties stap je af voor een plaatselijke lekkernij. Ook kun je daar even rondkijken. Zoals bij Geitenboerderij & Landwinkel De Vrolijke Geit. Ook een bezoek aan het boerderijmuseum bij de Mariahoeve is een aanrader. Of beklim eens de bostoren op Landgoed Schovenhorst! De route gaat ook langs Pluktuin ’t Platteland en Koffie & Theeschenkerij ’t Veenhuusje. In het routeboekje staan tips voor meer leuke ‘afstappers’. En als het dan niet gaat lukken om de route op één dag te doen… geen paniek! Dankzij de stempelkaart kun je de route over meerdere dagen verdelen. De route is voor € 27,50 p.p. te koop bij VVV Putten en deelnemende locaties.

Gerecht

Gerecht

© Hotel De Echoput
© Hotel De Echoput

Fietsen in luxe bij Hotel De Echoput

In alle rust én luxe de Veluwe ontdekken? Maak dan gebruik van het fietsarrangement van Hotel de Echoput. Bij dit arrangement is 1 dag gratis fietshuur inbegrepen. Onderweg kun je genieten van een culinaire picknickmand én wat is er nu beter dan dat je hier in de natuur van kunt genieten? Nadat jullie terug zijn gekomen van de mooie tocht staat er een gastronomisch 4-gangenmenu in toprestaurant de Echoput voor jullie klaar. En om het helemaal af te maken blijven jullie uiteraard overnachten in een luxe Echoput kamer. De volgende ochtend last van spierpijn? Jullie kunnen vrij gebruik maken van de sauna en het verwarmde binnenzwembad. 
 

Lees verder
Meer info
E-chopper

E-chopper

© Veluwespecialist

Elektrisch maar toch sportief? Kom toeren op de E-chopper!

Een E-chopper is een milieu- vriendelijke elektrische scooter met een kenmerkend breed stuur. Dat laatste is wat rijden op de E-chopper zo stoer maakt. En de brede banden en het comfortabele zadel maken de gave look helemaal af. Vanuit diverse dorpen kun je met de E-chopper beginnen aan een prachtige, uitgezette route. Zo huur je de E-chopper bij de Veluwespecialist in Garderen, Otterlo, Hoenderloo, Voorthuizen of Harderwijk. Kijk voor meer informatie over de E-chopper, de routes en arrangementen op veluwespecialist.nl.
 

Lees verder
Meer info

Smul & Beleef tour

Elburg – Zes Gelderse ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen en samen de Smul & Beleef Tour georganiseerd. Deze fiets- en wandeltochttocht door het Noord-Veluwse landschap voert over pittoreske landweggetjes en woeste paden, langs het water, door het bos en het historische centrum van Elburg.  De tour voorziet in een routekaart, de entreebewijzen voor bezienswaardigheden, drie bestedingsbonnen en een ambachtelijk gemaakt Elburgs ijsje.

Lees verder
Meer informatie

Meer weten over fietsen op de Veluwe? Kijk op onze fietspagina voor meer informatie en de mooiste routes!