Onze wandeltips op de Veluwe

De dagen zijn kort, het wordt kouder buiten… ideaal weer om een mooie winterwandeling te maken en daarna te genieten van de warmte binnen in een leuk cafeetje of restaurantje. De Veluwe op haar best! Wist je dat je ook je eigen wandeling kunt samenstellen met het keuzepuntensysteem of de routeplanner? Wij hebben wat wandeltips voor je op een rijtje gezet. Je kunt ook altijd hier kijken voor meer tips en inspiratie!

Kunstroute: leer Ede op een andere manier kennen

In Ede kun je een aantal interessante wandelingen door de stad maken, die je met andere ogen laten kijken. Er zijn drie routes uitgezet, die je langs verschillende kunstwerken in de straten en parken leiden. Ze inspireren, zetten aan het denken en nodigen uit om meer van de stad te ontdekken. Ook enkele bijzondere graffiti-kunstwerken maken deel uit van deze routes. Nog niet uitgekeken na één route? Het leuke is dat je de routes aan elkaar kunt koppelen.

Lees verder
Meer informatie

TIP: stel je eigen route samen via het keuzepuntensysteem

Keuzepuntensysteem voor het wandelnetwerk
Net als bij het knooppuntennetwerk voor fietsen, bevatten de knooppunten van het wandelnetwerk een eigen nummer. Voor het wandelnetwerk is dit een letter cijfer combinatie (bijvoorbeeld P41). Deze nummers staan ook aangegeven op de paaltjes tijdens de route. Ze maken het mogelijk om zelfgemaakte routes te maken en te wandelen.

Kleurenroutes
Daarnaast is er een systeem met kleurenroutes. Er zijn diverse startpunten, waar meerdere routes starten die met verschillende kleuren worden gemarkeerd.  Als je daar begint, kun je een van deze kleurenroutes uitkiezen en deze vervolgens volledig bewegwijzerd wandelen. Hiervoor is dus geen enkele voorkennis van het routenetwerk nodig en is het makkelijk en toegankelijk voor iedereen om een rondje te wandelen. 

Uitwaaien met je viervoeter

Wist je dat je in recreatiegebied Bussloo een prachtige wandeling met je hond kunt maken? Van 1 oktober tot 1 mei mogen honden hier volop spelen, zwemmen en rennen. Er worden zelfs speciale activiteiten voor honden georganiseerd. Niet alleen leuk voor je hond, maar je kunt zelf natuurlijk ondertussen ook genieten van een strandwandeling! Daarna kun je uiteraard lekker opwarmen met een warm drankje in het paviljoen. Meer informatie over Bussloo en andere losloopgebieden?

Lees verder
Klik hier

Op avontuur in en om Eerbeek

Bij de Korenmolen in Eerbeek begint het Eertbeeckse Beekpad; een avontuurlijk klompenpad van 16 kilometer in het mooie buitengebied van Eerbeek. De route voert je langs het industrieel erfgoed, langs beken en sprengen en door bossen. De route is eventueel in te korten tot 10 kilometer. Vergeet niet om stil te staan bij de Korenmolen, waar in de Middeleeuwen de boeren hun oogsten lieten malen. Dit proces duurde even waardoor de molenaar als extra inkomsten een drankje ging verkopen. Zo is op deze plek de horeca van Restaurant ‘De Korenmolen’ ontstaan. Een mooi begin- of eindpunt van je wandeling! Kijk ook meteen even naar het ‘belevingsobject’ dat bij de molen staat. Scan daar de QR-code en lees alles over deze molen.

Lees verder
Meer lezen

Er is altijd meer Veluwe