Hardlopen

| Yorick - Routebureau Veluwe

Geschreven door: Yorick - Routebureau Veluwe Bekijk profiel

Hardlopen op de - Veluwe

Bewegen is gezond en dat is in deze tijd extra belangrijk! Taak dus om goed voor jezelf te zorgen en zo goed mogelijk proberen fit te blijven. Hardlopen of een trailrun in de natuur zijn activiteiten die je hierbij kunnen helpen.

Wist je dat er in Gelderland verschillende hardlooproutes zijn uitgezet die te volgen zijn met bordjes of zelfs onder leiding van een gids kunnen worden gevolgd? In dit artikel hebben we een aantal routes op de Veluwe uitgelicht. 
 

1. Safari-Joggen

Een hardloopronde om nooit meer te vergeten? Met Safari-joggen is geen hardloopronde hetzelfde. Nét na zonsopgang loop je, onder leiding van een gids, door de mooiste gebieden op de Veluwe. De stiltes, zandvlaktes, heidevelden en de spanning om op ieder moment een van de wilde dieren te kunnen spotten maken iedere safari uniek. 

Lees hier meer over hoe een hardloopsafari van Safari-Joggen eruit ziet. 

2. Survivalparcours Hoenderloo

Je hardlooprondje uitdagender maken? In Hoenderloo combineer je je hardloopronde met een survivalparcours! Het Survivalparcours heeft een lengte van 4,5 kilometer en is gratis toegankelijk. De hindernisbaan bestaat uit circa 25 verschillende obstakels en ligt middenin de Hoenderlose bossen. Om je route in het gebieid te plannen kun je gebruik maken van het wandelnetwerk

3. Veluwezoom Zevenheuvelenroutes

De Zevenheuvelenroute Veluwezoom is een goed gemarkeerde hardlooproute die bestaat uit 2 lussen (7,5 kilometer en 15 kilometer). Je loopt door een bijzonder glooiend landschap met heidevelden en bosgebied. Beide afstanden zijn achter elkaar aan te lopen waardoor je op een totale afstand van meer dan 22 kilometer komt. De routes zijn te starten bij Parkeerplaats Lappendeken