Het mooiste fietspad van de Veluwe!

| Erik - Veluwespecialist

Geschreven door: Erik - Veluwespecialist Bekijk profiel

De Veluwe kent duizenden kilometers aan fietspaden en prachtige routes. Deze paden zijn allemaal goed met elkaar verbonden door gerichte bewegwijzering en bekende knooppunten. Maar er kan maar een fietspad het mooiste van de Veluwe zijn… en deze ligt tussen Garderen en het gehucht Drie.

Komend vanuit het pittoreske dorpje Garderen sla je bij ijssalon de IJstijd rechtsaf richting Speuld. Je bevindt je op de Speulderweg, deze straat laat zien waar Garderen uniek in is: een verscholen dorp in de bossen. Je fietst van het licht naar het donker. Onder de eikenbomen sla je, na Eetcafe Stam, direct linksaf. Je rijdt hier over een smal klinkerweggetje langs de boswachterswoning. Na 50 meter zie je een paddenstoel staan waar de plaatsnaam Drie je de weg wijst, het begin van de fietsroute van je dromen!

De route
Je draait het fietspad op, zo’n 3.2 km rijdt je door het oudste bos van Nederland. Een zogeheten oerbos met kromme beukenbomen; een bos met dansende bomen. Dit bos kent vele legendes maar de simpele reden van de kromme bomen is omdat de rechte eruit zijn gezaagd voor onze VOC tijd. Onderweg zie je om je heen dichtbegroeide dennenbossen en kronkelende bospaadjes. Het fietspad brengt je al slingerend, met lichte stijging, richting het gehucht Drie. Na deze prachtige fietsroute kom je aan bij een sfeervol restaurantje, verscholen in het bos van de dansende bomen, waar je een warme appelgebak eet, zo groot dat je het niet op krijgt!

Je hebt net de mooiste fietsroute van de Veluwe gereden. Maar je kunt nog alle kanten op. Vervolgens fiets je bijvoorbeeld de heuvel af naar de schaapskooi op de Ermelose heide of vertrek je via Speuld richting het startpunt Garderen. Wil jij deze mooie fietsroute ook ervaren? Dan zijn er (elektrische) fietsen te huur in Garderen inclusief deze route bij de VeluweSpecialist, midden in de dorpskern van Garderen. Veel plezier!

Lees hier meer blogs - Van Erik Kroon