"De kracht van de Veluwe is de eenheid in verscheidenheid. Voor ieder wat wils! En daarin onderscheidt Nunspeet zich weer door haar prachtige ligging tussen de natuurgebieden en de Veluwerandmeren en door haar historie als kunstenaarsdorp.  Beklim de uitkijktoren op het Veluwetransferium en breng een bezoek aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet en u merkt waarom de gemeente Nunspeet trots is een onderdeel van de prachtige Veluwe te mogen zijn."

 

 

Watersport Nunspeet

Nunspeet heeft ook genoeg te bieden voor de watersportliefhebbers. Door de gunstige ligging aan het Veluwemeer is het een perfecte uitvalsbasis voor menige watersporter. Doordat het water in het Veluwemeer relatief laag staat, is het ook perfect voor de beginnende watersporter. En wanneer je niet van watersporten houdt, leent het strand zich uitstekend voor een middagje zonnen.Noord-Veluws Museum

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum, dat het werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum geeft niet alleen informatie over de tentoongestelde werken, maar koppelt verhalen aan de schilderijen. Dit zijn de verhalen van de schilders en de bewoners van dit gedeelte van de Veluwe, die tussen 1880 en 1950 woonde en werkten.

 

Wilddagen in Vierhouten

De Wilddagen in Vierhouten markeren het begin van het wildseizoen. Dit betekend dat tijdens de Wilddagen het proberen van verschillende kleine wildgerechten centraal staat. Maar naast het proberen van wild zijn er ook andere dingen te beleven. Er zijn antieke trekkers, een houtzaag demonstratie, een valkenier en je kunt er kijken naar een herder die schapen aan het drijven is. Naast dit alles is er ook nog eens live muziek aanwezig.

NUNSPEET - Kunstenaarsdorp

Nunspeet is het Hart van de Veluwe. Tezamen met de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten de ideale uitvalsbasis om te fietsen, wandelen en te recreëren op of aan het Veluwemeer. De gemeente kent daarnaast veel stille plaatsen om wild te spotten, bijvoorbeeld tijdens een van de te boeken wildspeurtochten.

Elspeet is gelegen in een omgeving met bossen, heidevelden en weidegebieden. Hulshorst ligt tegen de Veluwe aangebouwd, met aan de andere kant het aantrekkelijke buitengebied begrenst door het Veluwemeer. Langs het Veluwemeer zijn diverse recreatieterreinen met veel mogelijkheden voor wateractiviteiten. Vierhouten is de Culinaire Parel van de Veluwe, volledig omgeven door bossen en heidevelden en voorzien van een ruim en gevarieerd horeca-aanbod. Jaarlijks vinden daar begin oktober de Wilddagen plaats, de opening van het wildseizoen met proeverijen van diverse wildgerechtjes. Nunspeet is de grootste plaats van de gemeente met een enorme verscheidenheid aan winkels en overige voorzieningen en daarnaast een krachtig groeiend bedrijfsleven. Nunspeet is altijd echt een dorp voor kunstenaars geweest. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen veel kunstenaars naar Nunspeet om het landschap en/of de boerenbevolking te schilderen. Ook de schaapskudde in Elspeet is regelmatig vastgelegd op doek. Met de opening van het Noord Veluws Museum najaar 2014 is het begrip Nunspeet Kunstenaarsdorp weer op de kaart gezet.

Bezoek de website van Nunspeet voor meer informatie.