48 uur op de Veluwe

Op de Veluwe vind je volop vakantieparken, campings, hotels en bijzondere overnachtingsplekken als een vliegtuig, bunker of zwerfhut. Zodat je na een mooie dag in de natuur, het museum, een attractiepark of één van de historische Hanzestadjes altijd kunt blijven slapen.

Dan heb je meteen de kans om je uitgebreid te laten verwennen door al het culinaire dat de Veluwe heeft te bieden. In één van de sterrenrestaurants in Harderwijk en Vaassen, bij een gezellig bistrootje of op één van de smaakevenementen die in de regio worden georganiseerd. Proef streekproducten als Veluws wild, brood, heidelam, heidehoning, bier en heerlijke kazen. En geniet!

Paleis Het Loo

De tuin van Paleis Het Loo is de grootste historische baroktuin van Nederland. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Beelden van goden en godinnen uit de klassieke mythologie en zo’n 400 potten en vazen zorgen voor een levendig aanzicht, evenals de 45 Delfts blauwe tuinvazen. Bekend zijn ook de fonteinen. De 13 meter hoge Koningssprong is een echte blikvanger!

Lees verder
Lees verder

Dagje op pad? - Kies je uitje:

Zandverhalen - 4000 m3 zand & meer dan 300 zandsculpturen

Tot 8 meter hoogte verrijzen de Egyptische farao’s in zand, gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld. Zandverhalen in Elburg verbindt Bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur. Vanuit de Middeleeuwen word je in de tentoonstelling langzaam naar de wortels van het christendom gevoerd. Van gigantische hoeveelheden zand, samen met antieke boten, deuren en palmbomen zijn hier bijzondere kunstwerken gemaakt.

Blijf je slapen? - Hier moet je zijn:

De leukste tips - die jouw weekend weg écht bijzonder maken: