In een weekend

Laat je verwennen

Op de Veluwe vind je volop vakantieparken, campings, hotels en bijzondere overnachtingsplekken als een vliegtuig, bunker of zwerfhut. Zodat je na een mooie dag in de natuur, het museum, een attractiepark of één van de historische Hanzestadjes altijd kunt blijven slapen. Dan heb je meteen de kans om je uitgebreid te laten verwennen door al het culinaire dat de Veluwe heeft te bieden. In één van de sterrenrestaurants in Harderwijk en Vaassen, bij een gezellig bistrootje of op één van de smaakevenementen die in de regio worden georganiseerd. Proef streekproducten als Veluws wild, brood, heidelam, heidehoning, bier en heerlijke kazen. En geniet!

Zomeractiviteiten bij Landal GreenParks

In de zomervakantie pakt Landal naast het reguliere animatieprogramma iedere week uit met extra uitdagende topactiviteiten! Picknicken met Bollo, meedoen aan het grote watergevecht, lekker vies worden tijdens de modderdagen en marshmallows roosteren boven een vuurtje! 

Wild

Actief in de natuur

Eropuit met kinderen

Macht en Pracht

Hanzesteden

Paleis Het Loo

De tuin van Paleis Het Loo is de grootste historische baroktuin van Nederland. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Beelden van goden en godinnen uit de klassieke mythologie en zo’n 400 potten en vazen zorgen voor een levendig aanzicht, evenals de 45 Delfts blauwe tuinvazen. Bekend zijn ook de fonteinen, waarvan de 13 meter hoge Koningssprong een echte blikvanger is. In 2018 is er veel aandacht voor de exotische plantencollectie van Paleis Het Loo.

Meer informatie

Heerlijk tot rust komen

Relaxen

Eten en Drinken

Overnachten

Reis terug in de tijd!

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt met historische stoomlocomotieven over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren.

In alle vroegte brengen de stoker en machinist één van Europa ‘s grootste stoomlocomotieven in gereedheid. Wanneer alles is gesmeerd en voldoende druk is opgebouwd klinkt de stoomfluit voor vertrek. Stap in een nostalgische stoomtrein en ontdek het prachtige Veluwse landschap. Met de witte rookpluimen en het geluid van de stoomfluit reis je terug in de tijd en beleef de techniek van vroeger.

Meer informatie