Rust, water, ruimte

en bruisende uitjes

Op de Veluwe vind je het vakantiegevoel dichtbij huis. Uitgestrekte natuur om eindeloos te fietsen, toffe dierenparken voor een dagje uit en talloze meren en recreatieplassen. Daar kun je zwemmen, watersporten of.. gewoon even helemaal niets doen.

 

Apenheul

Rondwandelen tussen de loslopende apen? Het kan bij Apenheul. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft vrij rond tussen de bezoekers! Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul.

Lees verder
meer info

Aan het water - of erop?

Reis terug in de tijd - bij Veluwse kastelen

Kasteel Cannenburch

Bezoek het middeleeuwse kasteel en dwaal door het prachtig oude parkbos.In augustus kun je daar met een bootje of trapfiets over de parkvijver varen!
meer info

Kasteel Rosendael

De grote highlight in het landschapspark bij Kasteel Rosendael: de Bedriegertjes. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo onverwachts natspuiten. De Bedriegertjes en de Schelpengalerij staan hier al sinds de 18e eeuw.

meer info
Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

© Jurjen Drenth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel en laat zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen.

meer info

Op de fiets - door het groen

Brummen-Eerbeek

De veelzijdige natuur van Nationaal Park Veluwezoom tot de IJssel, het erfgoed op het gebied van papier en historische huizen, de dynamiek van hanzestad Zutphen, de charme van de kleinste stad van Nederland en het Hollandse coulisselandschap. Je vindt het allemaal in een cirkel van ongeveer 30 kilometer rondom Eerbeek. Met de vier fietsroutes van Klavertje Vier zie je alles.

meer info

Voorst

In de groene IJsselvallei kan de natuur volledig haar gang gaan. Iedereen komt helemaal tot rust bij de weidse uitzichten tijdens een fietstocht over de dijken en langs rood-witte koeien en prachtige boerderijen. Tussen de Veluwe en de IJssel ligt Voorst, een ideaal vertrekpunt om de waterrijke omgeving te verkennen!

meer info

Dagje op pad? - Bekijk onze tips:

Zandverhalen - 4000 m3 zand & meer dan 300 zandsculpturen

Tot 8 meter hoogte verrijzen de Egyptische farao’s in zand, gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld. Zandverhalen in Elburg verbindt Bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur. Vanuit de Middeleeuwen word je in de tentoonstelling langzaam naar de wortels van het christendom gevoerd. Van gigantische hoeveelheden zand, samen met antieke boten, deuren en palmbomen zijn hier bijzondere kunstwerken gemaakt.

Blijf je slapen of eten? - Hier moet je zijn: