48 uur op de Veluwe

Op de Veluwe vind je volop vakantieparken, campings, hotels en bijzondere overnachtingsplekken als een vliegtuig, bunker of zwerfhut. Zodat je na een mooie dag in de natuur, het museum, een attractiepark of één van de historische Hanzestadjes altijd kunt blijven slapen.

Dan heb je meteen de kans om je uitgebreid te laten verwennen door al het culinaire dat de Veluwe heeft te bieden. In één van de sterrenrestaurants in Harderwijk en Vaassen, bij een gezellig bistrootje of op één van de smaakevenementen die in de regio worden georganiseerd. Proef streekproducten als Veluws wild, brood, heidelam, heidehoning, bier en heerlijke kazen. En geniet!

Paleis Het Loo

In het vernieuwde Paleis Het Loo kunnen bezoekers van jong tot oud het koninklijke verhaal van het paleis, haar bewoners en Apeldoorn leren kennen. Onder andere het leven van Willem en Mary – de eerste bewoners van het paleis – en het paleis als het ‘Huis van Wilhelmina’ staat centraal. En dan zijn er nog de indrukwekkende 17e-eeuwse barokke paleistuinen, stallen en koetshuizen: loop je hier rond, dan voel je waarom het paleis populair was als zomerresidentie.

Lees verder
Lees verder

Dagje op pad? - Kies je uitje:

De leukste tips - die jouw weekend weg écht bijzonder maken: