Actief

Lekker fietsen

Nergens is de diversiteit aan natuur zo groot als op de Veluwe. Zo fiets je het ene moment door bloeiende heidevelden, het bos of over zandverstuivingen en het andere moment fiets je langs het water of korstmossteppe. Het vernieuwde fietsnetwerk zorgt ervoor dat je de mooiste routes kunt fietsen en dat je de leukste hotspots voor onderweg niet overslaat. Ontsnap aan de drukte en kies juist voor de mooiste, rustigste plekjes van de Veluwe.

3x fietsvariatie op de Veluwe

Stap op de fiets en bewonder de bonte kleuren van de natuur op de Veluwe. In de lente zijn de bloeiende heidevelden op zijn mooist! Ontdek de Veluwe op een andere manier: op een e-bike of e-chopper van de Veluwespecialist. Vanuit het centrum van Apeldoorn fiets je zo de natuur in via de Oranjeroute of de culinaire fietsroute. Onze tip: als je toch in de buurt bent, bezoek dan zeker de Beeldentuin en Zandsculpturen in Garderen of De Fietser in Ede. Fietsen en gaan!

Smaakfietsroutes op de Veluwe

De Veluwe staat bekend om haar fijne fietspaden en unieke natuur, maar wie fietst krijgt trek... én daarvoor hebben wij de oplossing: smaakfietsroutes! Er zijn namelijk tal van routes waarin het beste van de Veluwe met elkaar wordt verbonden.

Bekijk de routes

Blijf je slapen? - Overnachten op de Veluwe

Fijne fietsarrangementen

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Het ene moment trap je lekker door de bossen en over stuwwallen, het andere moment ben je op een open vlakte, fiets je langs heidevelden of vennetjes. En wat maakt fietsen door de natuur nou nog fijner? Eén van deze heerlijke fietsarrangementen natuurlijk! 

Lees meer

Wandelend wild spotten

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit, want er is een hoop te zien. Naast de mooie natuur kun je ook zomaar everzwijnen, edelherten en andere wildlife spotten. 

Lees verder

Mountainbiken

Fiets dwars door het woeste landschap over ongebaande paden.

Bosrit te paard

Ga samen met je paard op avontuur. Ontdek bijvoorbeeld geheimzinnige naaldbossen en uitgestrekte heidevelden langs deze mooie route in Laag-Soeren.

Bekijk route

Door de bloeiende hei op de Posbank

Het is tijdens alle vier de seizoenen mooi wandelen op de Posbank, maar gedurende de maanden augustus en september is het extra speciaal. Dan staat de heide volop in bloei!
 

De boom in!

Durf je het aan om op een hoogte van zo’n 18 meter te klimmen? Verleg je grenzen in een van de klimbossen.

Lees meer

Top 5 fietsactiviteiten in Apeldoorn

Zin in een heerlijke fietstocht? In en rondom Apeldoorn vind je talloze fietsroutes. Je kunt zelf een route samenstellen door het knooppuntenroutesysteem, dus bezoek Veluwse hoogtepunten die jij graag zelf wilt zien. Ga georganiseerd op pad en fiets unieke fietstochten! Onze aanraders:

Bekijk de activiteiten