Actief

Beklim eens één van de uitkijktorens op de Veluwe en strijd om de eer als eerste een hert of wild zwijn te spotten. Voor de echt enthousiaste klimmers zijn er op de Veluwe meerdere klimbossen te vinden. Heb je liever beide voeten op de grond of op de pedalen, dan zijn er eindeloos veel routes om te volgen.

Voor ruiters is de Veluwe-trail uniek: deze langste lange-afstandroute van Nederland telt maar liefst 360 kilometer. Van zandverstuiving tot ongerepte bospaadjes: je hebt gegarandeerd een heerlijke rit. Zelfs zeilers kunnen op de Veluwe hun hart ophalen. Laat het maar waaien op het noordelijke Veluwemeer! 

Wandelend wild spotten

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit, want er is een hoop te zien. Naast de mooie natuur kun je ook zomaar everzwijnen, edelherten en andere wildlife spotten. 

Lees verder

Veluwe Actief: Mountainbiken!

Fiets dwars door het woeste landschap over ongebaande paden.

Bosrit te paard

Ga samen met je paard op avontuur. Ontdek bijvoorbeeld geheimzinnige naaldbossen en uitgestrekte heidevelden langs deze mooie route in Laag-Soeren.

Bekijk route

Door de bloeiende hei op de Posbank

Het is tijdens alle vier de seizoenen mooi wandelen op de Posbank, maar gedurende de maanden augustus en september is het extra speciaal. Dan staat de heide volop in bloei!
 

De boom in!

Durf je het aan om op een hoogte van zo’n 18 meter te klimmen? Verleg je grenzen in een van de klimbossen.

Lees meer

Niet bang om nat te worden?

De Veluwe dat is niet alleen bossen en heidevelden, dat is ook genieten van zon, zee en strand! Een verfrissende duik of sportief bezig zijn op een wakeboard, kneeboard of waterski's. Een waar Eldorado voor de watersporter.

Lees meer