Actief op de Veluwe

Beklim eens één van de uitkijktorens op de Veluwe en strijd om de eer als eerste een hert of wild zwijn te spotten. Voor de echt enthousiaste klimmers zijn er op de Veluwe meerdere klimbossen te vinden. Heb je liever beide voeten op de grond of op de pedalen, dan zijn er eindeloos veel routes om te volgen. 

Voor ruiters is de Veluwe-trail uniek: deze langste lange-afstandroute van Nederland telt maar liefst 360 kilometers. Van zandverstuiving tot ongerepte bospaadjes: je hebt gegarandeerd een heerlijke rit. Zelfs zeilers kunnen op de Veluwe hun hart ophalen. Laat het maar waaien op het noordelijke Veluwemeer! 

 • Wandelen op de Veluwe

  Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit, want er is een hoop te zien. Naast de mooie natuur kun je ook zomaar everzwijnen, edelherten en andere wildlife spotten. 

  Wandelen op de Veluwe Kindersafari, Veluwe, Natuurspotten, Wild
 • Op twee wielen

  Met het uitgebreide fietsroutenetwerk op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte landschappen te verkennen

  Op twee wielen
 • Veluwe te paard

  Ga samen met je paard op avontuur. Ontdek bijvoorbeeld geheimzinnige naaldbossen en uitgestrekte heidevelden langs deze mooie route in de omgeving van Garderen.

  Veluwe te paard
 • Mountainbiken

  Fiets dwars door het woeste landschap over ongebaande paden.

  Mountainbiken
 • De boom in!

  Durf je het aan om op een hoogte van zo’n 18 meter te klimmen? Verleg je grenzen in een van de klimbossen.

  De boom in!
 • Op het water

  Zwemmen, spelen, zeilen, SUPen, varen, kitesurfen, waterskiien - op de Veluwe kan het allemaal!

  Op het water

Smaakfietsroutes op de Veluwe

De Veluwe staat bekend om haar fijne fietspaden en unieke natuur, maar wie fietst krijgt trek... én daarvoor hebben wij de oplossing: smaakfietsroutes! Er zijn namelijk tal van routes waarin het beste van de Veluwe met elkaar wordt verbonden.

Lees verder
Bekijk de routes
Pluktuin Het Platteland

Top 5 fietsactiviteiten in Apeldoorn

Zin in een heerlijke fietstocht? In en rondom Apeldoorn vind je talloze fietsroutes. Je kunt zelf een route samenstellen door het knooppuntenroutesysteem, dus bezoek Veluwse hoogtepunten die jij graag zelf wilt zien. Ga georganiseerd op pad en fiets unieke fietstochten! Onze aanraders:

Lees verder
Bekijk de activiteiten

Waterpret

De Veluwe dat is niet alleen bossen en heidevelden, dat is ook genieten van zon, zee en strand! Een verfrissende duik of sportief bezig zijn op een wakeboard, kneeboard of waterski's. Een waar Eldorado voor de watersporter. 

Lees verder
Meer over watersport op de Veluwe