Activiteiten in de natuur

Wat te doen in het - Mooiste natuurgebied van Nederland

In Nationaal Park de Hoge Veluwe fiets of wandel je binnen 10 minuten naar een heel andere omgeving: van bos naar zandverstuiving, en van korstmossteppe naar de karakteristieke heidevelden die in augustus en september prachtig paars kleuren. Niet voor niets is het Nationaal Park de Hoge Veluwe volgens Nederlanders een van de mooiste natuurgebieden van ons land.

In het afwisselende landschap van het nationale park is van alles te doen en beleven. De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland. Op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. Lees hieronder meer over de leukste activiteiten op de Hoge Veluwe!

Wild spotten op de Veluwe

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. Met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met de dieren staat. Plan een bij zonsopkomst een wandeling door de afwisselende landschappen en neem je verrekijker mee. Overal vind je bijzondere diersoorten zoals het edelhert, wilde zwijn, moeflons of de vos! Kom jij ook wild spotten?

Lees verder
Verder lezen

Vogels kijken op de Veluwe

Vogelen in de IJsselvallei

Vogelspotters kunnen hun hart ophalen op de Veluwe! Dankzij de afwisselende natuur bekijk je er tientallen verschillende vogelsoorten. Er zijn dan ook veel vogelkijkhutten te vinden. Adrie Hottinga woont al veertig jaar in Vorchten in de IJsselvallei. Vogelen is een van zijn grote hobby’s en als ‘local’ weet hij precies welke vogels waar opduiken! Wil jij ook vogels kijken? Adrie vertelt je er alles over in zijn artikel.

Lees verder
Vogels spotten met Adrie

Fietsen en wandelen - Ontdek Veluwse routes

Rust en Ruimte

Rust en Ruimte

© Jurjen Drenth

Rust en Ruimte

Vogelspotten oude Zuiderzee

© Jurjen Drenth

Empese en Tondense heide

© Jurjen Drenth

Kootwijkerzand

Evenementen op de Veluwe - Vandaag en morgen

Veluwse bezoekerscentra