Natuur

De Veluwe, volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland en dat vinden wij ook! Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven. Fiets bijvoorbeeld langs de oude papiermolens in de IJsselvallei of wandel door het Speulderbos, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd. 

Kom je naar de Veluwe om wild te spotten? Dan is Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor jou! De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland én op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

Ontdek de bossen


.

Ontdek Veluwse Routes - Fietsen en wandelen

Hierboven vind je een aantal van onze suggesties voor als je op zoek bent naar een mooie fiets- of wandelroute. Op de Veluwe ligt echter een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk. Er zijn daarom nog tal van mogelijkheden voor prachtige (dag)tochten! Ook kun je op de Veluwe lekker paardrijden en mountainbiken.

Wild spotten op de Veluwe

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. Met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met de dieren staat. Plan een bij zonsopkomst een wandeling door de afwisselende landschappen en neem je verrekijker mee. Overal vind je bijzondere diersoorten zoals het edelhert, wilde zwijn, moeflons of de vos! Kom jij ook wild spotten?

Lees verder
Spot de Veluwse Big Five

verken de IJsselvallei

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste landschappen van Nederland. Weidse uiterwaarden, bloemrijke graslanden, rood-witte koeien in het veld, statige IJsselhoeven, gezellige dorpjes – en vooral: de rivier die door het landschap slingert. Dankzij de dynamische natuur voelen veel vogels en planten zich hier thuis. Geniet van het buiten zijn in de IJsselvallei!

Lees verder
Bekijk onze tips voor de IJsselvallei
Landschap Voorst

Veluwse bezoekerscentra

Waar ga jij binnenkort heen?