Relax op de Veluwe

Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Niets hoeft. Alles mag. Het ultieme onthaasten.

Ga voor een stevige wandeling door weidse heidevelden en dennen bossen. De kilometers aan paden op de Veluwe zijn natuurlijk de de uitgelezen plek om je hoofd leeg te maken. Geniet met een drankje bij de knisperende openhaard en overnacht in één van de luxe overnachtings mogelijkheden die de Veluwe telt. Ga heerlijk ontspannen in de sauna of boek een vakantiehuisje met een prive jacuzzi. Je wilt nooit meer weg!

Ultiem onthaasten op de Veluwe

Beleef samen met je partner één van de ontspannende en romantische uitjes die de Veluwe voor jullie in petto heeft. Zijn jullie klaar voor een dagje wild spotten in de natuur, ultiem relaxen in de saunas van het mooiste welnesshotel van Nederland, of culinair genieten in een sterrenrestaurant? Bekijk wat er allemaal te ontdekken valt voor een ontspannen weekend weg.

Lees verder
Bekijk alle ontspannen uitjes

Kom heerlijk tot rust...

 • Geniet van spa en wellness

  Laat je heerlijk verwennen met een bezoek aan de wellness! Waan je in een wereld vol rust en ontspanning en geniet van de warmte van de sauna of een heerlijke massage. 

  Geniet van spa en wellness
 • De mooiste natuurgebieden

  Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Ontdek eindeloze heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen die je heerlijk te voet, per fiets of te paard kunt ontdekken.

  De mooiste natuurgebieden
 • Lekker lang tafelen

  Hier wordt met hart en ziel gekookt en word je hartelijk en gastvrij bediend. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden.

  Lekker lang tafelen

Kunst en Cultuur

Museum liefhebbers van Nederland opgelet! De Veluwe is dé bestemming voor een dag cultuursnuiven.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is uniek in elk seizoen.

Vanaf 4 december gaan de deuren van de tentoonstelling Mooi Oud. Drie eeuwen tekeningen uit de Kröller-Müllercollectie open met ongeveer duizend tekeningen verzameld door Helene Kröller-Müller haarzelf van vóór 1850. In die tijd bestond fotografie nog niet en dus zijn de tekeningen echt de ‘foto’s’ uit die tijd en tonen landschappen, mensen en hun alledaagse bezigheden.

Tekeningen en andere werken op papier worden maar weinig getoond in verband met hun lichtgevoeligheid. Daarom biedt de tentoonstelling Mooi oud een mooie kans om deze winter naar het Kröller-Müller te komen. 

Lees verder
Bezoek het museum

Museumstad Elburg

In Hanzestad Elburg waan je je in een levend middeleeuws museum zodra je de vestingmuren binnenstapt. Laat je niet misleiden door de bescheiden oppervlakte van de vesting Elburg want binnen haar muren heeft Elburg al meer dan 250 monumenten! En dan is je museumronde nog niet eens begonnen.

Er valt verrassend veel te ontdekken rond de geschiedenis van deze Hanzestad. De oude visserij, maar ook andere oude ambachten zoals bakkersmolen, kruidentuin en smederij en de Joodse geschiedenis staan centraal in de 10 Elburger musea.

Lees verder
Bezoek de 10 Elburgse musea

Spraakmakende tentoonstellingen

Proef de Veluwe

Streekproducten, wild van eigen bodem en lokale wijn. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants, hier vindt je de beste restaurants van de Veluwe.

 • Heerlijk wild eten op de Veluwe

  Proef de smaak van de Veluwe en geniet van heerlijke wildgerechten. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag.

  Heerlijk wild eten op de Veluwe
 • Sterren- restaurants op de Veluwe

  De Veluwe bewijst ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Harderwijk en van Apeldoorn tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Wist je dat Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum al voor het 50e jaar achter elkaar met een Michelin-ster is bekroond?

  Sterren- restaurants op de Veluwe
 • Gezellig borrelen

  Ook voor de gezellige borrel ben je op de Veluwe helemaal op de juiste plek. Lokaal biertje, een goed glas wijn en een knisperend haardvuurt - de perfecte ingredienten voor een goede borrel.

  Gezellig borrelen
 • Culinair Harderwijk

  Van oudsher gelegen aan de open zee, Hanzestad Harderwijk is een feest voor foodlovers! Van sterrenrestaurants tot een Black Angus-burger tot een lekker gerookte paling. En dat er nog veel meer te beleven is in deze Hanzestad lees je hier.

  Culinair Harderwijk