Relax

Wandelen door weidse heidevelden, zachtjes dobberen op het Veluwemeer of heerlijk ontspannen in de sauna. Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Niets hoeft. Alles mag. Het ultieme onthaasten: vogels spotten in Weidevogelreservaat Oldebroek of op de grens tussen Veluwe en IJssel bij Brummen. Of met de boswachter op zoek naar de Big Five. De dieren hebben alle tijd – dus jij ook.

Pak de fiets en laat de wind bepalen wat je ziet. Bos, heide, zandverstuivingen, landgoederen, kastelen of het monumentale, haast surrealistische Radio Kootwijk. Daarna lekker lang tafelen in een gezellige bistro of sterrenrestaurant. En dan: als een blok in slaap…

Samen ontspannen: romantische uitjes

Beleef de romantiek samen met je partner tijdens één van de romantische uitjes die de Veluwe voor jullie in petto heeft. Zijn jullie klaar voor een dagje wild spotten in de natuur of culinair genieten in een sterrenrestaurant? Bekijk wat er allemaal te ontdekken valt.

Lees verder
Ontdek meer
© De Kromme Dissel

Sterren- restaurants op de Veluwe

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. De Veluwe bewijst ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Harderwijk en van Apeldoorn tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Wist je dat Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum al voor het 48e jaar achter elkaar met een Michelin-ster is bekroond? Dat is garantie voor een top avond uit!

Lees verder
Bekijk de sterrenrestaurants

Kom heerlijk tot rust...

© Thermen Bussloo

Geniet van spa en wellness

Laat je heerlijk verwennen met een bezoek aan de wellness! Waan je in een wereld vol rust en ontspanning en geniet van de warmte van de sauna of een heerlijke massage. 

© Jurjen Drenth

Chillen aan het water

Op de Veluwe kun je ook heel goed genieten van zon, zee en strand! Naast de vele sprengen en beken zijn er meer dan 100 plassen en meertjes te vinden, waaraan prachtige recreatiegebieden liggen. Ontdek alle mogelijkheden.

© Jurjen Drenth

Lekker lang tafelen

Hier wordt met hart en ziel gekookt en word je hartelijk en gastvrij bediend.

© Jurjen Drenth

De mooiste natuurgebieden

Je vindt hier vele natuurgebieden die je heerlijk te voet, per fiets of te paard kunt ontdekken.

Ontdek de routes

Fietsroute Rust en ruimte rondom Radio Kootwijk

Rondom Kootwijk liggen glooiende bossen, waaraan De Veluwe zo herkenbaar is. Maar ook heidevelden, met bijzondere planten als heidespurrie, zandzegge en ruig haarmos dat in de herfst en winter groen is maar in de lente een rode tint aanneemt, zijn er in overvloed.

Wandelroute Deelerwoud

Tussen de twee bekende natuurgebieden de Nationale Parken Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom ligt het Deelerwoud. Onderschat dit gebied niet, want ook hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. 

Wandelroute Kootwijkerzand

Ga op pad op de Veluwe met de wandelroute Kootwijkerzand. Bekijk het prachtige uitzicht over Kootwijkerzand vanaf de twaalf meter hoge uitkijktoren. Vanaf deze uitkijktoren kun je ook het monumentale Radio Kootwijk zien liggen.