Cultuur en Historie

Royaal cultureel - Koningen en kunstenaars op de Veluwe

Meer dan 300 jaar kozen de Oranjes de Veluwe om te wonen, te werken, voor ontspanning en vrije tijd. Nu kun jij koninklijk flaneren in de stallen, koetshuizen en historische baroktuinen van Paleis Het Loo. Meer geschiedenis vind je in de regionale musea. Over de kunstenaarskolonie bijvoorbeeld, die zich eind 19e eeuw vestigde bij Nunspeet.

Kunstliefhebbers komen hoe dan ook aan hun trekken op de Veluwe. Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld én een prachtige beeldentuin. En in het Apeldoornse CODA museum zie je moderne, beeldende kunst met extra aandacht voor sieraadontwerp en papierkunst.
 

Musea

Hanzesteden

Macht en Pracht

Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland

Van 23 mei t/m 22 juli vindt in de gehele provincie het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland plaats. Ruim 100 deelnemers organiseren meer dan 250 activiteiten. Liefhebbers van cultuur, erfgoed en geschiedenis kunnen twee maanden volop genieten van exposities, theatervoorstellingen, fiets- en wandelroutes, lezingen en excursies. Ontdek bijvoorbeeld de Gelderse grens en het Overkwartier per fiets in een route van 900 kilometer langs 9 grensregio’s.

Meer info