Grote en kleine attracties

Iedereen vindt z'n draai - op de Veluwe

Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwe tijdens een dagje uit. Van aapjes spotten bij Apenheul, tot gillend in een snelle achtbaan in Kinderpretpark Juliantoren. En van geschiedenis snuiven in Paleis Het Loo, tot uren fietsen in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Geniet van kunst in het Kröller-Müller museum. Ga voor het avontuur in de mangrove van Burgers’ Zoo. Of vermaak je in een van de andere talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, en van superavontuurlijk tot gezinsvriendelijk. Wat je ook kiest, je vindt altijd je draai op de Veluwe.

Oh, je kúnt niet kiezen? Geen probleem. We helpen je graag je draai te vinden, met het rad hieronder.

Alle Veluwse attracties - op de kaart

Dierenmanieren

De boom in

Op zoek naar een spannende beleving tussen de bomen? Bezoek dan eens één (of alle) gave klimbossen op de Veluwe!

- Klimbos Garderen
- Klimbos Ermelo
- Klimbos Veluwe
- Klimbos Harderwijk

Lees verder
Lees het artikel

Familie Lakap bezoekt Veluwse attracties

 

De familie Lakap maakt de leukste vlogs met challenges en toffe uitjes. Voor de 50ste verjaardag van Apenheul zijn Esra, Seran, Devran, Ilay en Miaz bij vier Veluwse attracties op bezoek geweest. Iedere attractie heeft de familie Lakap namelijk een onderdeel van het verjaardagscadeau voor Apenheul gegeven. Bekijk snel de video's om er achter te komen met wie ze in de achtbaan gaan bij Kinderpretpark Julianatoren, hoe oud de oudste boom in de tuin bij Paleis Het Loo is, welk dier ze tegenkomen op safari bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en op welk eten de Maleisische beren bij Burgers' Zoo dol zijn. Vergeet natuurlijk niet om de vlog hieronder te bekijken (klik op de foto) waarbij de familie Lakap op verjaarsdagbezoek gaat bij Apenheul en je eindelijk kan zien wat het cadeau is. En belangrijker....welke apen het cadeau krijgen!

Leuk met kinderen

6x musea - Ken je deze al?

Lekker in de buitenlucht

Wist je dat achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt? Het paleis zelf is nog tot 2022 gesloten wegens renovatie maar de tuinen zijn ook zeker een bezoekje waard. Volg één van de uitgezette wandelingen en ga op zoek naar de theekoepel, de oude schietbaan en het botenhuis. En vergeet het hertenkamp niet, waar je vrij tussen de herten kunt lopen. Leuk voor de kinderen!

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een grote afwisseling van oud-Veluwse landschappen. Bossen, zandverstuivingen en korstmossteppen, maar ook oude landbouwgebieden en heidevelden. Verken het Park wandelend of met de (Witte) Fiets. Er zijn 13 uitgezette wandelroutes en er ligt ruim 40 kilometer fietspad. In het Park kun je ook het Museonder en Jachthuis Sint Hubertus bezoeken.

Lees verder
Wandelen, Sint Hubertus, Nationale Park de Hoge Veluwe Nationaal Park de Hoge Veluwe - landschap

Theater Orpheus

Theater Orpheus is één van de vijf grootste theaters van Nederland. Het Apeldoornse theater, met diverse kindervoorstellingen, heeft maar liefst 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1286 plaatsen. Daarnaast heeft Orpheus een eigen restaurant, waar je heerlijk kunt genieten van Veluwse streekgerechten. Op de tijd hoeft niet gelet te worden, het team van Theater Orpheus laat het je weten als het tijd is om richting de zaal te gaan. Kortom, een compleet avondje uit met het gezin op de Veluwe!

Lees verder

Al deze leuke attracties, en het zijn er veel, hebben het natuurlijk erg zwaar gehad vanwege de coronamaatregelen. Dus pak je agenda erbij en prik een datum voor een gezellig dagje uit. Daar word je zelf vrolijk van en op die manier steun je ook nog eens de attracties die praktisch in je achtertuin liggen.