Grote en kleine attracties

Iedereen vindt z'n draai - op de Veluwe

Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwe tijdens een dagje uit. Van aapjes spotten bij Apenheul, tot gillend in een snelle achtbaan in Kinderpretpark Juliantoren. En van uren fietsen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe tot genieten van kunst in het Kröller-Müller Museum. Ga voor het avontuur in de mangrove van Burgers’ Zoo. Of vermaak je in een van de andere talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, en van superavontuurlijk tot gezinsvriendelijk. Wat je ook kiest, je vindt altijd je draai op de Veluwe.

Alle Veluwse attracties - op de kaart

Dierenmanieren

De boom in

Op zoek naar een spannende beleving tussen de bomen? Bezoek dan eens één (of alle) gave klimbossen op de Veluwe!

- Klimbos Garderen
- Klimbos Ermelo
- Klimbos Apeldoorn
- Klimbos Harderwijk

Lees verder
Lees het artikel

Familie Lakap bezoekt Veluwse attracties

 

De familie Lakap maakt de leukste vlogs met challenges en toffe uitjes. Voor de 50ste verjaardag van Apenheul zijn Esra, Seran, Devran, Ilay en Miaz bij vier Veluwse attracties op bezoek geweest. Iedere attractie heeft de familie Lakap namelijk een onderdeel van het verjaardagscadeau voor Apenheul gegeven. Bekijk snel de video's om er achter te komen met wie ze in de achtbaan gaan bij Kinderpretpark Julianatoren, hoe oud de oudste boom in de tuin bij Paleis Het Loo is, welk dier ze tegenkomen op safari bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en op welk eten de Maleisische beren bij Burgers' Zoo dol zijn. Vergeet natuurlijk niet om de vlog hieronder te bekijken (klik op de foto) waarbij de familie Lakap op verjaarsdagbezoek gaat bij Apenheul en je eindelijk kan zien wat het cadeau is. En belangrijker....welke apen het cadeau krijgen!

Leuk met kinderen

6x musea - Ken je deze al?

Lekker in de buitenlucht

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een grote afwisseling van oud-Veluwse landschappen. Bossen, zandverstuivingen en korstmossteppen, maar ook oude landbouwgebieden en heidevelden. Verken het Park wandelend of met de (Witte) Fiets. Er zijn 13 uitgezette wandelroutes en er ligt ruim 40 kilometer fietspad. In het Park kun je ook het Museonder en Jachthuis Sint Hubertus bezoeken.

Lees verder
Wandelen, Sint Hubertus, Nationale Park de Hoge Veluwe Nationaal Park de Hoge Veluwe - landschap

Theater Orpheus

Theater Orpheus is één van de vijf grootste theaters van Nederland. Het Apeldoornse theater, met diverse kindervoorstellingen, heeft maar liefst 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1286 plaatsen. Daarnaast heeft Orpheus een eigen restaurant, waar je heerlijk kunt genieten van Veluwse streekgerechten. Op de tijd hoeft niet gelet te worden, het team van Theater Orpheus laat het je weten als het tijd is om richting de zaal te gaan. Kortom, een compleet avondje uit met het gezin op de Veluwe!

Lees verder