Grote en kleine attracties

Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwe tijdens een dagje uit. Van aapjes spotten bij Apenheul, tot gillend in een snelle achtbaan in Kinderpretpark Julianatoren. En van uren fietsen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe tot genieten van kunst in het Kröller-Müller Museum. Ga voor het avontuur in de mangrove van Burgers’ Zoo. Of vermaak je in een van de andere talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, en van superavontuurlijk tot gezinsvriendelijk. Wat je ook kiest, je vindt altijd je draai op de Veluwe.

Dierenmanieren

Leuk met kinderen

Alle Veluwse attracties - op de kaart

De boom in

Op zoek naar een spannende beleving tussen de bomen? Bezoek dan eens één (of alle) gave klimbossen op de Veluwe!

- Klimbos Garderen
- Klimbos Ermelo
- Klimbos Apeldoorn
- Klimbos Harderwijk

Lees verder
Lees het artikel

Familie Lakap bezocht Veluwse attracties

De familie Lakap maakt de leukste vlogs met challenges en toffe uitjes. In 2021 zijn Esra, Seran, Devran, Ilay en Miaz bij vier Veluwse attracties op bezoek geweest. Bekijk snel de video's om er achter te komen met wie ze in de achtbaan gaan bij Kinderpretpark Julianatoren, hoe oud de oudste boom in de tuin bij Paleis Het Loo is, welk dier ze tegenkomen op safari bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en op welk eten de Maleisische beren bij Burgers' Zoo dol zijn. Vergeet natuurlijk niet om de vlog hieronder te bekijken (klik op de foto) waarbij de familie Lakap op verjaarsdagbezoek gaat bij Apenheul.

6x musea - Ken je deze al?

Lekker in de buitenlucht

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een grote afwisseling van oud-Veluwse landschappen. Bossen, zandverstuivingen en korstmossteppen, maar ook oude landbouwgebieden en heidevelden. Verken het Park wandelend of met de (Witte) Fiets. Er zijn 13 uitgezette wandelroutes en er ligt ruim 40 kilometer fietspad. In het Park kun je ook het Museonder en Jachthuis Sint Hubertus bezoeken.

Lees verder
Wandelen, Sint Hubertus, Nationale Park de Hoge Veluwe Nationaal Park de Hoge Veluwe - landschap