Grote en kleine attracties

Iedereen vindt z'n draai - op de Veluwe

Keihard door de bocht sjezen in een achtbaan of giraffen van dichtbij bekijken in de dierentuin, dat is toch het ultieme dagje uit? Op de Veluwe zijn er talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, voor echte waaghalzen of geschikt voor het hele gezin. Waar kies jij voor?

De boom in

Op zoek naar een spannende beleving tussen de bomen? Bezoek dan eens één (of alle) gave klimbossen op de Veluwe!

- Klimbos Garderen
- Klimbos Ermelo
- Klimbos Veluwe
- Klimbos Harderwijk

Lees verder
Lees het artikel

Dierenmanieren

6x musea - Ken je deze al?

Lekker in de buitenlucht

Wist je dat achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt? Het paleis zelf is nog tot 2022 gesloten wegens renovatie maar de tuinen zijn ook zeker een bezoekje waard. Volg één van de uitgezette wandelingen en ga op zoek naar de theekoepel, de oude schietbaan en het botenhuis. En vergeet het hertenkamp niet, waar je vrij tussen de herten kunt lopen. Leuk voor de kinderen!

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een grote afwisseling van oud-Veluwse landschappen. Bossen, zandverstuivingen en korstmossteppen, maar ook oude landbouwgebieden en heidevelden. Verken het Park wandelend of met de (Witte) Fiets. Er zijn 13 uitgezette wandelroutes en er ligt ruim 40 kilometer fietspad. In het Park kun je ook het Museonder en Jachthuis Sint Hubertus bezoeken.

Lees verder
Wandelen, Sint Hubertus, Nationale Park de Hoge Veluwe Nationaal Park de Hoge Veluwe - landschap

Leuk met kinderen

Alle Veluwse attracties - op de kaart