Een dagje uit op de Veluwe

De Veluwe biedt tal van mogelijkheden voor jong en oud! Er zijn van allerlei activiteiten te beleven en mooie plaatsen te bezoeken. Of je nu met het hele gezin met de kinderen gaat, met zijn tweetjes, in een groep of samen met de hond, er is voor ieder wel wat wils. Bekijk hieronder onze tips voor een geslaagd dagje weg op de Veluwe.

Begin de dag vroeg en maak mee dat de Veluwe ontwaakt. Fiets, wandel of rijd stilletjes langs één van de vele routes. In de natuur op de Veluwe is de kans is groot dat je wild spot: zeldzaam of minder zeldzaam, indrukwekkend is het altijd. Vertrouw je liever op een expert? Dan tonen boswachters je met liefde de mooiste plekken. Ben je naast natuur ook op zoek naar stadse gezelligheid? Breng dan een bezoekje aan één of meerdere historische Hanzesteden. Voor fervente foodies zijn er op de Veluwe vele verschillende horeca en terrasjes: natuur en culinaire hotspots wisselen elkaar af. Sla zelf de lekkerste streekproducten in, of proef deze bij een of meerdere restaurants onderweg.

Bekijk onze uitgebreide tips - voor een dag op de Veluwe!

Apenheul

Apenheul staat in de top 3 van de meest geliefde attractieparken in Nederland!

 

Iedereen wordt namelijk blij van een dagje apen spotten! Zeker gezinnen met kinderen vinden het erg leuk bij deze attractie in Apeldoorn. De belevenis is uniek in Nederland en bezoekers waarderen de sfeer en ontspanning. Zie jij jezelf al wandelen tussen de bijna 300 loslopende apen? 

Lees verder
Lees meer

Ontdek de Hanzesteden

Een bezoek aan de Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg is hot. Shop in oude straatjes, ga cultuur snuiven tussen de monumentale panden en geniet van een lekker hapje eten op een van de gezellige pleinen of terrasjes. 

Beleef cultuur en historie

Cultuurliefhebbers komen hoe dan ook aan hun trekken op de Veluwe! Bezoek de vele prachtige kastelen en landgoederen, bekijk de kunst van diverse kunstenaars in een van de diverse musea en ontdek hoe de omgeving van de Veluwe verbonden was met de Tweede Wereldoorlog.

Het mooiste natuurgebied

Van diepe wouden tot stuifzand of heidevelden, op de Veluwe is de afwisseling is enorm! Ondek het mooiste natuurgebied van Nederland!

Sauna, Welness

Sauna, Welness

© Thermen Bussloo

Heerlijk relaxen

Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Ga voor een dagje spa en wellness. Niets hoeft. Alles mag. 

Tips voor de kinderen

De Veluwe heeft alles voor de kinderen. Bekijk de tips voor een geweldig dagje uit met het hele gezin!

Met een groep

Ga je erop uit met een groep? De Veluwe heeft geweldige plekken en activiteiten voor veel man!

Spot the big five!

Op de Veluwe kom je vele verschillende (wilde)diersoorten tegen. Zo heeft de Veluwe een eigen big five! Spot jij ze allemaal? Neem je verrekijker mee en ga op zoek naar onder andere edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en schotse hooglanders! Als je heel veel geluk hebt zie je misschien nog wel jongen!

Lees verder
Meer over wild

Op zoek naar een dagje uit? - Bekijk onze tips voor deze week!

De groene schatkamer - Het mooiste Natuurgebied van Nederland

De lekkerste plekjes - Eten en drinken op de Veluwe

Culinair geniet je op de Veluwe van de ene verrassing na de andere. De telers en producenten van de vele Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van onder andere honing, wijn, bier, brood en kaas. Pak na afloop van je dag een zonnig terrasje bij een van de hippe horeca-adressen en geniet van al het lekkers dat de Veluwe te bieden heeft! Wil je graag wild eten? Bekijk de speciale 'wild eten pagina'.

Lees verder
Meer eten en drinken

Veluwse Evenementen - Vandaag en Morgen

Routes op de Veluwe - Wandelroutes, fietsroutes, mtb routes en ruiterroutes

Op de Veluwe heb je alle ruimte om heerlijk buiten te zijn. Er ligt een enorm netwerk van fiets- en wandelroutes, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Er is voor iedereen in elk seizoen wel wat wils.

Lees verder
Alles over Veluwse routes