Dagje uit

Begin de dag vroeg en maak mee dat de Veluwe ontwaakt. Fiets of wandel stilletjes langs één van de vele routes. De kans is groot dat je wild spot: zeldzaam of minder zeldzaam, indrukwekkend is het altijd. Zelfs de drukste kinderen worden even stil van zo’n trots edelhert. Vertrouw je liever op een expert, dan tonen boswachters je de mooiste plekken.

Voor fervente foodies zijn er fietsreceptroutes: onderweg wisselen natuur en culinaire hotspots elkaar af. Je slaat zelf de lekkerste ingrediënten in! En voor stadse gezelligheid sluit je de dag af in één van de historische Hanzesteden.

Spot the big five!

Op de Veluwe kom je vele verschillende (wilde)diersoorten tegen, zo heeft de Veluwe een eigen big five! 

Alles over wild

Ontdek de Hanzesteden

Een bezoek aan de Hanzesteden Harderwijk, Hattem en Elburg is hot. Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de gezellige pleinen. 

Beleef cultuur en historie

Kunstliefhebbers komen hoe dan ook aan hun trekken op de Veluwe!

Mooiste natuurgebied van Nederland

Van diepe wouden tot stuifzand of heideveld, de afwisseling is enorm!  

Sauna, Welness

Sauna, Welness

© Thermen Bussloo

Heerlijk relaxen

 Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Niets hoeft. Alles mag. 

Tips voor de kinderen

Beleef een geweldig dagje uit met het hele gezin!

Met een groep

Op zoek naar een leuk dagje uit voor deze week? - Bekijk onze tips!

De groene schatkamer van Nederland

De lekkerste plekjes

Culinair val je op de Veluwe van de ene verrassing na de andere. De telers en producenten van de vele Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. Pak na afloop van je dag heerlijk een terrasje bij een van de hippe horeca-adresjes en geniet van het lekkers! 

Alles over eten en drinken op de Veluwe

Leuke shop-adresjes in Apeldoorn

Een mooie mix van unieke winkeltjes, grotere ketens én volop adresjes voor een koffie, borrel of bite – dat maakt shoppen in Apeldoorn tot een superleuk dagje uit. Het wemelt er van de modewinkels met mooie merken, verrassende cadeauwinkeltjes, gezellige lunchrooms en koffiebars, én trendy terrassen. En om het jezelf makkelijk te maken, kies je een van de drie leuke miniwinkelroutes van de stad. Op die manier hop je eenvoudig van de ene shop naar de andere en weet je zeker dat je geen enkele winkel mist!

Lees meer

Evenementen