Dagje uit

Tijdens de zomermaanden hoef je niet ver te gaan voor een lekkere korte break. Tijdens een dagje, weekend of midweek op de Veluwe krijg je ook een compleet ontspannen vakantiegevoel. Je bent maar een uurtje, maximaal twee uur, onderweg en dan kan het genieten beginnen. Met prachtige natuur, heerlijke restaurants en spannende attracties is er voor iedereen iets te beleven!

Kröller-Müller Museum - 90 Van Goghs & een enorme beeldentuin

Midden tussen 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en Zandverstuivingen ligt het Kröller-Müller Museum. Hier vind je de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast sieren topstukken van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan de wanden.

In de zomermaanden is het extra leuk om het museum te bezoeken. Dan kun je een zonnige wandeling maken door de beeldentuin van het museum. In het Veluwse groen staan er ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout.

 

Meer over het museum

De groene schatkamer van Nederland

Op zoek naar een leuk dagje uit voor deze week? - Bekijk onze tips!

Blijf je slapen?

Hotel Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel

Met de Veluwe als achtertuin is een fijn verblijf hier gegarandeerd. In de directe omgeving kun je urenlang wandelen, fietsen, paardrijden of een koetsrit maken. Ieder jaargetijde is het er prachtig, de natuur elk seizoen even weids en overweldigd. In de buurt van de Cantharel zijn tal van bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Kröller-Müller Museum, Paleis Het Loo, Burgers' Zoo en het zendgebouw van Radio Kootwijk. 

Meer over De Cantharel

Inspiratie opdoen? - Ontdek de leukste tips: