Eropuit met kinderen op de Veluwe

Een weekendje weg met het gezin? Daar leent de Veluwe zich perfect voor. De Veluwe staat bekend om Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de vele dagattracties zoals Apenheul en Burgers' Zoo. Maar er is nog zoveel meer moois te zien en te beleven! Klimmen en klauteren, zwemmen, windsurfen, fietsen en naar de leukste musea en (kinder) voorstellingen. We snappen dat je niet alles in één dag kan ontdekken: blijf daarom gerust slapen op een van de kindvriendelijke vakantieparken en campings en voel je welkom.

Laat je inspireren door de leukste kinderuitjes voor één dag of met overnachting in een weekend of vakantie.

De leukste kinderuitjes

De natuur in met de kids

Duik samen met de kinderen het groen in. Ontdek de leukste plekken om te genieten van de mooie Veluwse natuur. Kinderbelevingspaden, mountainbiken, klimbossen, en speeltuinen. Je vervelen kan haast niet!

Lees verder
Bekijk de tips

De fijnste zwemstranden - van de Veluwe

Een dagje zonnen op het strand, zandkastelen bouwen, leren windsurfen, en aan het einde van de dag heerlijk grillen op de BBQ. De Veluwe heeft een groot aantal mooie zandstranden met ruime lig en speel weides en uitgebreide voorzieningen. Adrenalinejunkies komen aan hun trekken op het supboard, kiteboard of wakeboard. Ook de kleintjes vermaken zich prima met de vele speeltoestellen die er te vinden zijn. Zwemmers en zongenieters gaan hier een heerlijke dag tegemoet!

Klimmen & Klauteren

 • Bij de Apenheul

  Klim en klauter tussen de slingerende apen. In het nieuwste gebied van de Apenheul met de grootste speeltuin van het park speel je tussen de loslopende apen! Ontdek of jij net zo lenig bent als de apen. Tijd om even bij te komen? Neem dan plaats op het gloednieuwe terras mét uitzicht op de apen!

  Vanaf april ben je weer welkom in dit bijzondere dierenpark op de Veluwe waar je tijdens je bezoek bijna 300 verschillende soorten apen ontdek.

  Bij de Apenheul
 • Bij Klimbos Veluwe

  Kom met de hele familie klimmen en beleef het meest uitdagende dagje uit! Wil je eens beleven hoe het is om te klimmen in een écht bos? Dan is Klimbos Veluwe in Apeldoorn is de plek voor jou. Hier beleef je in 3 uur zelfstandig en op je eigen niveau 10 verschillende klimavonturen: Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten, een vrije val en een bungee. En vergeet natuurlijk niet te genieten van het geweldige uitzicht!

  Vanaf 6 jaar (en een minimum lengte van 1.20 meter mag je komen klimmen. Er is geen maximum leeftijd.

  Bij Klimbos Veluwe
 • Bij Stadspark Berg & Bos

  In het Apeldoornse Stadspark Berg & Bos kun je herten en zwijnen spotten en de 26 meter hoge uitkijktoren beklimmen. Met 128 treden is het een hele klim naar boven, maar dit wordt beloond met een schitterend uitzicht. Ben je nog niet uitgeklommen? Op de speelweide staan nog meer klim- en speeltoestellen of geniet van een snack op de picknickbanken. Of ontdek de natuur tijdens de GPS speurneuzen route.

  Stadspark Berg & Bos is dagelijkse gratis toegankelijk en geopend in de zomermaanden van 7.00 – 21.00 uur.

  Bij Stadspark Berg & Bos

Regen? Geen probleem!

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend? De perfecte periode om wat extra tijd met je kind(eren) door te brengen. Maar wat als het alleen maar regent? Zit je dan gedwongen aan huis gekluisterd? Nee hoor, op de Veluwe zijn genoeg leuke dingen te beleven wanneer het weer even niet meezit.

Lees verder
Bekijk de tips voor een regenachtige dag
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Fietsen langs indrukwekkende kastelen

De leukste uitjes voor kinderen

Bijzonder overnachten met kinderen

Nachtje weg met kinderen op de Veluwe?

Plak vooral een nachtje weg aan je bezoek aan de Veluwe. Overnacht met het gezin in één van de bijzondere accomodaties op Veluwe: zoals in een huisje in het bos of aan het water op een van deze kindvriendelijke vakantieparken. Of in een mooie ingerichte safaritent op een van de vele campings. Word wakker met het gefluit van de vogeltjes - dichter bij de natuur kan niet. 

Lees verder
Bekijk alle overnachtingen