Eropuit met kinderen op de Veluwe

Aan het oriënteren voor een weekendje weg met het gezin? Daar leent de Veluwe zich perfect voor. De Veluwe staat bekend om Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de vele dagattracties zoals Apenheul en Burgers' Zoo. Maar er is nog zoveel meer moois te zien en te beleven! Klimmen en klauteren, zwemmen, windsurfen, fietsen en naar de leukste musea en (kinder) voorstellingen. We snappen dat je niet alles in één dag kan ontdekken: blijf daarom gerust slapen op een van de kindvriendelijke vakantieparken en campings en voel je welkom.

Laat je inspireren door de leukste kinderuitjes voor één dag of met overnachting in een weekend of vakantie.

De leukste kinderuitjes

 • Apenheul

  Hou je ook zo van klimmen en klauteren? Tijdens je bezoek aan Apenheul kom je niet alleen meer te weten over de bijna 300 apen die in het park rondslingeren, maar ook over jezelf! Want van alle dieren lijken apen natuurlijk het meest op mensen. Dus welke aap ben jij? Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul!

  Apenheul
 • Burgers' Zoo

  Zet je safari hoed op, slinger de verrekijker om je nek en maak een avontuurlijke expeditie door de regenwouden, savannes en mangroves van Burgers’ Zoo. Ontdek hoe de dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving in de nagebouwde ecodisplays.

  Burgers' Zoo
 • De Spelerij & De Uitvinderij

 • Klimbos Veluwe

 • Openluchtbad Boschbad Apeldoorn

Bijzonder overnachten met kinderen

Nachtje weg met kinderen op de Veluwe?

Plak vooral een nachtje weg aan je bezoek aan de Veluwe. Overnacht met het gezin in één van de bijzondere accomodaties op Veluwe: zoals in een huisje in het bos of aan het water op een van deze kindvriendelijke vakantieparken. Of in een mooie ingerichte safaritent op een van de vele campings. Word wakker met het gefluit van de vogeltjes - dichter bij de natuur kan niet. 

Lees verder
Bekijk alle overnachtingen

De fijnste zwemstranden - van de Veluwe

Een dagje zonnen op het strand, zandkastelen bouwen, leren windsurfen, en aan het einde van de dag heerlijk grillen op de BBQ. De Veluwe heeft een groot aantal mooie zandstranden met ruime lig en speel weides en uitgebreide voorzieningen. Adrenalinejunkies komen aan hun trekken op het supboard, kiteboard of wakeboard. Ook de kleintjes vermaken zich prima met de vele speeltoestellen die er te vinden zijn. Maar het strand en zwemwater zelf zijn natuurlijk de grootste attractie. Zwemmers en zongenieters gaan hier een heerlijke dag tegemoet!

Cultuur voor Kids

 • Voorstellingen bij Theater Orpheus

  Bij een paar dagen weg met de familie hoort ook een mooie voorstelling. Dit voorjaar heeft Theater Orpheus in Apeldoorn een aantal hele mooie voorstellingen op het programma staan. Zo zijn we op 18 april uitgenodigd door de directeur van de Efteling in De Grote Efteling Koekoek Show! Hij is er nog niet, maar we gaan alvast even op onderzoek uit. In Come From Away (loopt van 17 – 22 mei) zien we het waargebeurde verhaal over een klein stadje dat plotseling ruim 7.000 nieuwkomers erbij krijgt door de aanslagen in Amerika.

 • Tentoonstelling Inside The Outside bij CODA

  De flora en fauna van de Veluwe zijn een inspiratiebron voor menig kunstenaar. Want als je een dag op de Veluwe hebt rondgelopen snap je helemaal waarom: blaffende reeën, wijde zandverstuivingen, woeste luchten en de mooiste vogelsoorten zijn zeker het vastleggen waard. Van 1 mei tot en met 25 september geniet je in het Apeldoornse CODA Museum van een prachtige tentoonstelling INSIDE THE OUTSIDE Pioniers in fotografie die de verhouding tussen de mens en de natuur onderzoekt. Als je toch bij CODA bent, ga vooral ook experimenteren 3D-printen en virtual reality in het ExperienceLab!

 • Vaderlandsche Geschiedenis bij Zandsculpturen Festijn

  De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Bij de nieuwe tentoonstelling van het Veluws Zandsculpturen Festijn in Garderen hoef je je zeker niet te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Doe mee met de puzzel en test je algemene kennis over de Nederlandse geschiedenis.

Prikkel je creativitieit - bij De Spelerij

Een plek waar kinderen niet alleen vermaakt, maar vooral ook creatief uitgedaagd wordt. Kinderen kunnen in De Spelerij - De Uitvinderij volledig opgaan in spel en creatie - knutselen met hout, plexiglas, metaal en piepschuim, struinen langs het boevenpad, verstoppertje spelen, broodjes bakken, bootjes te water laten en ga zo maar door. Jongens en meisjes, papa’s, mama’s, oma’s en opa’s: iedereen heeft hier een onvergetelijke dag.

Fietsen langs indrukwekkende kastelen

De natuur in met de kids

Duik samen met de kinderen het groen in. Ontdek de leukste plekken om te genieten van de mooie Veluwse natuur. Kinderbelevingspaden, mountainbiken, klimbossen, en speeltuinen. Je vervelen kan haast niet!

Lees verder
Bekijk de tips

De leukste uitjes voor kinderen

Regen? Geen probleem!

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend? De perfecte periode om wat extra tijd met je kind(eren) door te brengen. Maar wat als het alleen maar regent? Zit je dan gedwongen aan huis gekluisterd? Nee hoor, op de Veluwe zijn genoeg leuke dingen te beleven wanneer het weer even niet meezit.

Lees verder
Bekijk de tips voor een regenachtige dag
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij