"Een mooie mountainbikeroute is bij Wezep door het Zwolsebos. Daar fiets je tussen de Schotse Hooglanders en Hollandse koeien door. Ik ben ook wel eens wilde zwijnen tegengekomen. Doe je een rondje om de Woldberg - een heuvel die we in Oldebroek de knobbel noemen - dan heb je 30 kilometer in de benen. Daar diep in het bos ligt de Ossenstal, waar je even kunt uitpuffen met een pannenkoek of koffie. Het is een gigantisch groot bos waar je nooit dezelfde route hoeft te fietsen. Je hebt het gevoel dat je in de uitgestrekte bossen van Zweden of Noorwegen bent. Ik kom er doordeweeks bijna nooit iemand tegen."

Molen De Hoop Oldebroek

Aan de zuiderzeestraatweg in Oldebroek staat sinds 1853 molen De Hoop. Deze gerestaureerde korenmolen draait sinds januari 2016 weer op volle toeren. De molen van Oldebroek was namelijk in de verdrukking geraakt toen het maal- en mengbedrijf groeide en met zijn tijd meeging in de tweede helft van de 20e eeuw. Nu is de molen gerestaureerd en kan hij weer malen, pellen en slaan. Ook kun je op bezoek bij de molenaar. Wanneer de vlag wappert is de molenaar aanwezig en ben je van harte welkom! 

Fruittuin Verbeek

Sinds 1997 bloeit er in Oldebroek een prachtige fruittuin, genaamd Fruittuin Verbeek. Familie Verbeek en medewerkers staan voor smaak en smaakbeleving in een grote diversiteit. Ze zijn er dan ook van overtuigt dat smaak tot stand moet komen in de boomgaard en niet in de koelcel. Dankzij ervaring, liefde voor het vak en bereidheid om hard te werken hebben zij de beschikking over boomgaarden vol met meer dan 80 soorten smakelijk fruit. Daarnaast beschikken ze over een boerenlandwinkel, de boergerij (ontmoetingsplek tussen boer en burger), een vergaderlocatie en de mogelijkheid om te trouwen tussen de fruitbomen. 

Boerderijmuseum De Bovenstreek

In het boerderijmuseum krijg je een goed beeld van het boerenleven, zoals dat vroeger was. In de boerderij uit 1753 staat alles nog op zijn plek. In de kelder staan weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin. De foto’s van grootouders hangen nog aan de muur, de bedstee is opgemaakt en onder de kapschuur staat het materiaal waar de boer mee werkte. Vrijwilligers laten je de technieken van vroeger zien zoals kantklossen, spinnen, weven of het maken van knipmutsen. 

OLDEBROEK Natuurkracht

Oldebroek heeft een unieke ligging: met enerzijds de Veluwse bossen en anderzijds de polders en het uitgestrekte Veluwemeer. De gemeente bestaat uit de kernen Oldebroek, 't Loo, Noordeinde, Oosterwolde, Wezep en Hattemerbroek. Oldebroek is een mooi startpunt voor een stukje fietsen door het bos richting Epe en Vaassen. Je kunt ook naar Zalk en Wapenveld, door een mooi open gebied langs de IJssel. Of richting Kampen door de polder. Op de racefiets, op je mountainbike, op je skeelers. Sporten als een bikkel, dat kun je als de beste in Oldebroek. Met als motto... Oldebroek Natuurkracht!

Een wandeling of fietstocht kan onderbroken worden door te stoppen bij een van de vele rustpunten. Liefhebbers van historie kunnen hun hart ophalen in het Boerderijmuseum De Bovenstreek dat een nostaligische blik biedt op het boerenleven van vroeger. Oldebroek combineert het beste van twee werelden: de rust en ruimte van de bosrijke omgeving en de korte nabijheid van de Hanzesteden Elburg, Zwolle en Hattem, met hun levendigheid en cultuurhistorie.

De fantasietuin in Oldebroek is met recht een bezoek waard. Slingerende paadjes, romantische bruggetjes, een kasteelruïne en twee grotten vormen het decor van deze sprookjesachtige tuin met een grote verzameling planten.  Leuke zitjes, zowel in de openlucht als overdekt bieden de gelegenheid om te genieten van het prachtige uitzicht op de tuin.

De Wezepse Heide is een prachtig natuurgebied van 260 hectare. Schotse Hooglanders voorkomen dat de heide dichtgroeit. Je kunt hier vossen, wilde zwijnen, reëen, edelherten en dassen tegen komen.

De oude handelsroute Zuiderzeestraatweg loopt dwars door de gemeente. Molen de Hoop springt in het oog als je over de Zuiderzeestraatweg komt. De korenmolen is gesticht in 1853 en een beschermt Rijksmonument. Molen de Hoop is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd en vanaf komend seizoen in gebruik als restaurant en toeristisch rustpunt.

Evenementen in Oldebroek

Zuiderzeestraatwegrun 8 april 2017
De Estafette- en Ultraloop van Hoevelaken naar Hattem wordt op zaterdag 8 april 2017 voor de 5e maal georganiseerd. 

Oltimer Truckers parade op 6 mei 2017 in Oldebroek
Liefhebbers van oldtimer voertuigen organiseren een Oldtimer Truckersdag op 6 mei. Hier zie je de mooiste voertuigen!

Oogstfeest Boerderijmuseum Oldebroek
Jaarlijks wordt op de tweede zaterdag in augustus (dit jaar 12 augustus 2017) het Oogstfeest georganiseerd door het Boerderijmuseum De Bovenstreek. Op het oogstfeest beleef je hoe de boeren vroeger hun kost verdienden. Er vindt een veekeuring plaats, een klederdrachtshow en je kunt kennismaken met tal van oude ambachten.

Broekermarkt in Oldebroek eerste woensdag van juli 2017
Deze markt vindt midden in het centrum van Oldebroek plaats op de provinciale weg die voor deze gelegenheid de gehele dag wordt afgesloten. Naast de uitdossingen van de vele marktkooplieden en winkeliers vinden er ook activiteiten plaats.

Open Monumentendag 9 september 2017
Ieder tweede weekend van september vinden de Open Monumentendagen plaats in Nederland. Boerderijmuseum en Molen de Hoop zijn dan voor het publiek opengesteld.

Schapenmarkt
Jaarlijks wordt in Oldebroek op de woensdag vóór 17 september (dit jaar op 13 september 2017) van 9.00 tot 16.00 uur de Schapenmarkt gehouden. Een dag die in deze tijd niets (meer) te maken heeft met een serieuze schapenmarkt, maar alles met een traditioneel Oldebroeker feest.

Roots in the Woods in ‘t Loo in oktober (datum nog onbekend)