Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo Ga eens op wereldreis in Burgers’ Zoo! Het park waar u één bent met de natuur. Bent u klaar voor een avontuurlijke expeditie? U gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trekt u door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maakt u op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Park
U wandelt tussen de bomen in een parkachtig heuvellandschap en ontmoet allerlei diersoorten die tot de publiekslievelingen worden gerekend. De Aziatische olifanten, panters, pinguïns, flamingo’s of stokstaartjes wilt u zeker niet missen. Een bezoek aan de gorillagroep vol speels jong leven en de aangrenzende chimpanseekolonie is zeker een aanrader!

Safari
Via een houten wandelbrug ontdekt u het karakteristieke ‘wildlife’ van de savanne van Oost-Afrika: breedlipneushoorns, giraffes, zebra’s en antilopen. Alle soorten planteneters in dit ecosysteem volgen hun eigen strategie om genoeg groenvoer binnen te krijgen. Cheeta’s en leeuwen vindt u ook in de Safari, maar wel in hun eigen verblijven! U bekijkt deze indrukwekkende roofdieren door grote glaswanden in de observatiehutten.

Desert
De reis heeft u in de rotswoestijn van Arizona gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. U komt er een heel afwisselende flora en fauna in een verrassend veelzijdig landschap tegen. Dit is bijvoorbeeld het natuurlijk leefgebied van dikhoornschapen, pekari’s, rode lynxen, kalkoengieren en ratelslangen. De verzameling dier- en plantensoorten in de Desert is uniek in dierentuinen!

Mangrove
In de vochtige warmte trekt u door de mangrove; een tropisch ecosysteem op de rand van land en zee. Waar bij vloed het zeewater de modderige kust overstroomt, heeft zich een bijzondere levensgemeenschap van planten en dieren ontwikkeld. Tussen grillige steltwortelbomen ontdekt u hier allerlei vogels, vissen en reptielen. Mangroves worden niet voor niets wel eens de kraamkamer van de natuur genoemd!

Rimba
In de Rimba maakt u kennis met dieren uit de bosgebieden van Zuidoost-Azië. Deze regio staat bekend om de uitzonderlijke rijkdom aan diersoorten, zoals bijvoorbeeld tijgers, gibbons, pythons en beren. Maar ook komt u oog in oog te staan met prachtige hertensoorten, runderen en varanen. In veel gevallen bewonen meerdere diersoorten samen één verblijf.

Bush
In de Bush ervaart u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger ontrafelt u de geheimen van deze wereld en spot u met wat geluk zeekoeien, aardvarkens, capybara’s, vogels, leguanen en vliegende honden.

Ocean
U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat u een tropisch strand en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig levend koraalrif. Plotseling kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan waar haaien even snel opduiken als ze weer verdwijnen! Eenmaal bij de rotskust glijden adelaarsroggen en pijlstaartroggen vlak boven uw hoofd sierlijk door het water.

 

Burgers' Zoo is in de zomertijden van 09.00 tot 18.00 geopend. In de wintertijden van 09.00 tot 17.00.

Contactinformatie

Adres
Antoon van Hooffplein 1 6816 SH Arnhem Route plannen
Telefoon
026 445 0373

Contactinformatie

Adres
Antoon van Hooffplein 1 6816 SH Arnhem Route plannen
Telefoon
026 445 0373