Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum, schitterend gelegen in het Nationale Park De Hoge Veluwe, herbergt de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Maar liefst 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van de wereldberoemde kunstenaar zijn er te bewonderen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Tijdelijke tentoonstellingen
Zeer regelmatig zijn er bijzondere tijdelijke tentoonstellingen. Van 24 september 2016 tot 9 april 2017 is de tentoonstelling De Vroege Van Gogh dan ook te bewonderen. In deze tentoonstelling zet het Kröller-Müller Museum de beginjaren van Vincent van Goghs artistieke loopbaan centraal. 

Bezoek de website van het Kröller-Müller Museum voor meer informatie.

Kröller-Müller Museum, een tweede thuis

Het Kröller-Müller Museum is het tweede thuis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op-één-na grootste Van Goghcollectie ter wereld. Het museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Samen met haar echtgenoot Anton Kröller kocht ze bijna 11.500 kunstwerken. Van Gogh is haar persoonlijke favoriet. Zijn werk vormt het hart van de collectie. 

 

Geniet van beelden, architectuur, en meer!

Het Kröller-Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. Ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars als Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout staan verspreid over de 25 hectare grote tuin en vinden daar hun natuurlijke bestemming. Daarnaast sieren de paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld de tuin: twee juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen.

De beeldentuin is het hele jaar open en ademt ieder seizoen een andere sfeer. Geniet van de beelden, de architectuur én van de natuur!

De vroege Van Gogh

Vincents beginjaren als tekenaar 24.09.2016 – 09.04.2017

In deze tentoonstelling zet het Kröller-Müller Museum de beginjaren van Vincent van Goghs artistieke loopbaan centraal. Meestal ligt de focus op zijn schilderijen. In De vroege Van Gogh legt het museum de nadruk op zijn tekeningen uit zijn Nederlandse periode.

Het museum put uit de omvangrijke Van Goghcollectie, waaronder ruim 180 werken op papier. De tentoonstelling vertelt het verhaal van Vincents worsteling om de techniek te leren beheersen en om volume en beweging in zijn figuren te brengen. Hij experimenteert met verschillende materialen en technieken. Vincents eigen mening over het proces en het soms prachtige resultaat is invoelbaar door citaten uit zijn brieven. Een citaat uit een brief aan Theo uit 1881 spreekt duidelijk taal: “Over een jaar of een paar jaar dan zal ik er pas toe komen om een zaaier die zaait te maken,..”