Huis Zypendaal

Geniet van de rondleiding door de sfeervolle vertrekken. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

In het park rondom Huis Zypendaal kunt u heerlijk wandelen (met de hond), picknicken of genieten op een bankje. Het gebied bestaat uit imposante oude bomen en een parkbos. Maar ook vindt u er met rododendrons versierde gazons, sprengen, beekjes en vijvers. De vijvers zijn het leefgebied van onder meer de ijsvogel en grote gele kwikstaart.

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de site.

Prijzen

  • Volwassenen€ 11,50
  • Kinderen€ 5,00 4-18 Jaar
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 7,50
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 3,75 12-18 jaar
  • Toelichting prijs: Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas tijdens reguliere openingstijden. CJP-kaarthouders krijgen 25% korting op de reguliere entreeprijs.

Hier ga je heen