Brummen

Brummen strekt zich uit van Het Nationale Park de Veluwezoom tot de IJssel bij de Hanzestad Zupthen.

Vanuit Brummen kun je genieten van de veelzijdige natuur. Bijvoorbeeld de heuvels van de Veluwe en de Veluwezoom met de fraaie uitzichten. Ook vind je hier beken en sprengen, een voor Europa uniek waterstelsel. Geniet van het typisch Hollandse coulisselandschap met na elke bocht een verrassing. Of bezoek één van de natuurgebieden als de Empese en Tondense Heide, Voorsterklei en Soerense Broek. In de kronkelwaarden van de IJssel vind je het beroemdste pontje van Nederland bij de oversteek tussen Brummen en Bronkhorst. Ideaal voor fietsers, wandelaars, fotografen en sporters!

Kijk voor wandel- en fietsroutes op www.visitbrummen-eerbeek.nl.

Buitengewoon Bijzonder

Brummen klassiek dorp
Brummen heeft acht dorpskernen, waarvan Brummen en Eerbeek de grootste zijn. Brummen is een klassiek dorp, met lommerrijke lanen, monumentale huizen, historische buitenplaatsen, uitgestrekte landgoederen en een aangename, lokale sfeer. Een mooi en gastvrij dorp!

Bij Veluwe Transferium Eerbeek kun je gratis de auto parkeren en op de fiets verder om de prachtige omgeving te verkennen. Of stap de toeristische trein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. die tussen Dieren en Apeldoorn rijdt.

Eerbeek papierdorp
Eerbeek is een echt papierdorp. Het dorp wordt al eeuwen gekenmerkt door de productie van papier. Cultureel erfgoed is de historische papierfabriek De Middelste Molen, die nog steeds werkt op waterkracht en stoom en de watermolen De Oliemolen, die olie perst uit lijnzaad. Leuk en interessant om te bezoeken!

 

Lees verder

Blijf je slapen?

Bijzonder Brummen

Alle kernen hebben wel iets speciaals. Hall heeft de 14e eeuwse Hallse kerk met gewelfschilderingen en het Hallse pad, misschien wel het mooiste fietspad van Nederland (onderdeel van Hanzestedenpad). Voorstonden heeft landgoed Voorstonden met een uitgezette parkboswandeling. Brummen heeft Kasteel de Engelenburg. In Eerbeek zit je goed als je wilt overnachten, hier ligt Landal Coldenhove. Verspreid over alle kernen van Brummen zijn meer dan 25 bed and breakfasts, die je hartelijk ontvangen.  

Landelijk bekende evenementen zijn Pinksterfestival Brummen en Halloween Eerbeek. Bezoek Visit Brummen en Eerbeek voor tips voor een dagje uit, een weekendje weg, of voor een vakantie in Nederland.

Lees verder

Wat is er te doen in Brummen?