Rheden

GENOEG REDEN VOOR RHEDEN

De dorpen Velp, Rheden en Dieren vormen samen met de kleine kernen Spankeren, Ellecom, De Steeg en Laag-Soeren de gemeente Rheden. De gemeente Rheden ligt in de Zuid- Oost Veluwezoom, een prachtig gebied tussen de IJsselvallei en de Veluwe. Je vindt hier uiterwaarden, stuwwallen, sprengen en beekdalen, landgoederen, agrarisch gebied, bos en heide.

De gemeente Rheden heeft het allemaal! Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. Tijdens een wandeling over de heide heb je grote kans de schaapskudde met herder tegen te komen. In het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, Veluwetransferium Posbank, krijg je informatie over het natuurgebied en de cultuurhistorie. Het is tevens het startpunt voor sportieve en educatieve activiteiten voor jong en oud. Denk aan mountainbiken, Down Hill Steppen en andere (groeps)arrangementen op maat.

Bezichtig de vele landgoederen en monumentale villa's zoals het bekende Kasteel Middachten. Het Openluchttheater, Domein Hof te Dieren, wijngaard, en De Spelerij - Uitvinderij zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Dieren vertrekt een originele stoomtrein richting Apeldoorn. Blijf slapen in een kasteel, nostalgische villa, trendy hotel, op de camping of in een tipi; voor iedere wens is er een slaapplaats. Kortom; de gemeente Rheden is dé ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, sport en cultuur houdt. Of het nou gaat om inspanning of ontspanning: in Rheden ben je aan het goede adres.

To do - De leukste activiteiten

Posbank

Nationaal Park Veluwezoom telt maar liefst 48 km2 puur natuur! Het bekendst is uitkijkpunt de Posbank. Hier heb je een schitterend uitzicht over dit gelijknamige natuurmonument, dat een van de mooiste plekken van Nederland wordt genoemd. Prachtig om door te wandelen en te fietsen. Door de hoogteverschillen bovendien een ideale uitdaging voor wielrenners en mountainbikers!

Lees verder
Nationaal Park Veluwezoom - Posbank - Paarse Heide Nationaal Park Veluwezoom - Posbank - Heide - Wandelen

Peter Overstegen

"Rheden is voor mij bijzonder door de unieke ligging tussen de IJssel en Nationaal Park Veluwezoom. Geniet van de prachtige bossen en kijk vanaf de heuvels eindeloos weg over de heidevelden van onder andere de Posbank. De natuur zal je verbazen! Je ontmoet er zomaar wilde zwijnen, reeën, herten, Schotse Hooglanders, IJslandse paarden en een traditionele schaapskudde. En de meer dan 300 kilometer aan fiets- en wandelpaden en ruiterroutes maken dat je er heerlijk kunt genieten van de prachtige, afwisselende natuur. En ook de (toeristische) ondernemers staan voor je klaar. Je vindt in de gemeente Rheden leuke hotelletjes, restaurants, sfeervolle B&B’s, gezellige winkels, bezoekerscentrum Natuurmonumenten, een uitvinderij, speeltuinen, de stoomtrein, kastelen en (wijn)landgoederen.

Kortom: Veluwezoom Natuurlijk!"

 

Lees verder
Wild, Veluwe, Hert, heide, Natuur

De Veluwse Stoomtrein

Met de Veluwse Stoomtrein kun je een ritje maken naar de tijd van toen. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, in het kort VSM, is in het bezit van meer dan 20 gerestaureerde stoomlocomotieven. Met lengtes van bijna 23 meter, een dienstgewicht van 130 ton en een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur behoren sommige van deze stoomtreinen tot de grootste die in Europa hebben rondgereden!

Lees verder
Meer informatie
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Domein Hof te Dieren

Wie eenmaal door de smeedijzeren poort van Domein Hof te Dieren is, betreedt een andere wereld. Met een oppervlakte van maar liefst 2,5 hectare is het de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Zo ver je kunt kijken zie je druivenranken staan. Een goede oogst levert zeven tot negen verschillende wijnen. Stuk voor stuk goede wijnen met een lange afdronk. Perfect bij een lekker stuk wild vlees of een goede stoofschotel. Bezoek Domein Hof te Dieren voor een rondleiding en wijnproeverij. Lekker, leuk en leerzaam.

Lees verder
Meer informatie
Domein Hof te Dieren

Ontspannen - Lekker eten en slapen