Inspiratie voor jouw Veluwe

De Veluwe is ontzettend veelzijdig en het aanbod aan musea, attracties en natuur om te ontdekken is groot. Of je nou op zoek bent naar iets om te doen met het hele gezin of gezellig met z’n tweeën, er is voor ieder wat wils. Bekijk wat er allemaal te doen is en ontdek jouw Veluwe!

Leuke uitjes

CODA Paper Art

Om het jaar staat het CODA Museum in het teken van Paper Art en dit jaar is het weer zover. Tot en met 12 november bewonder je in de lichte, hoge ruimtes papierkunst in de volle breedte, variërend van kleine kunstwerken en objecten tot levensgrote installaties. Intrigerend en imposant, dynamisch en kleurrijk of juist sober en ingetogen, delicaat en ontroerend. Geknipt, gevouwen, gescheurd, geplakt, gerecycled, bewerkt, beschilderd, versneden en verlijmd. Waar sommige objecten en kunstwerken een maatschappelijk of actueel thema belichten of raken aan het persoonlijk leven van de kunstenaar, vertellen andere werken een (materiaal)technisch verhaal. Met CODA Paper Art brengt CODA Museum het werk kunstenaars uit binnen- en buitenland samen. Groots en meeslepend, maar ook klein en fijn.

Lees verder
Bestel je kaartje

Zwemmen én ontspannen - aan de Veluwse stranden

Geniet van eindeloos veel waterplezier bij de mooiste recreatiegebieden op en rond de Veluwe. Of je nu een echte watersporter bent, houdt van de gezelligheid van een dagje strand of gewoon urenlang wilt spelen: met zoveel verschillende recreatiegebieden vind je altijd wel een strand dat bij jou past.

Evenementen op de Veluwe

Ermelo buitenleven

Of je nou van bos, weilanden of heide houdt, in en rond Ermelo vind je het allemaal. Bezoek het Romeins Marskamp en een van de grootste schaapskooien van Gelderland op de Ermelosche Heide. Fiets door het schitterende en ietwat mysterieuze Speulderbos, een van de oudste bossen van Nederland, en ontdek waarom de dorpsbewoners het ook wel het ‘bos van de dansende bomen’ noemen. Ben je meer een fan van landelijk gebied? Volg dan een van de klompenpaden. 

Lees verder
Meer Ermelo

Routes op de Veluwe - wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden

Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Fiets door bossen of langs de IJssel en wandel door het indrukwekkende glooiende landschap of langs de mooiste kastelen en landgoederen. Zowel voor wandelaars als fietsers is er een goed routenetwerk dat makkelijk te volgen is. Kies voor een bestaande themaroute of stel je eigen route samen met de handige fietsrouteplanner of wandelrouteplanner. Ook aan mooie mountainbikeroutes en ruiterpaden ontbreekt het niet op de Veluwe.

Kastelen op de Veluwe