Uitgaan

Kom genieten van pure gastvrijheid op de Veluwe

Op en rond de Veluwe vind je de mooiste festivals en evenementen. In de steden aan de Veluwe, zoals Apeldoorn en Arnhem, kun je naar openluchtfilm- en muziekfestivals met een originele programmering én een unieke sfeer. Dat kan ook niet anders, met al dat wild in de buurt. Eén keer per jaar kun je zelfs dansen in het monumentale Radio Kootwijk. Op zoek naar een andere historische setting voor je avondje uit? In Elburg – of in één van de andere Hanzesteden – struin je langs de kade en duik je een oud visserskroegje in voor de echt sterke verhalen. Samen met een lekker bittertje, natuurlijk. 

Gezellig borrelen: onze tips

De Veluwe: dat je er je culinaire hart kan ophalen dat zal je waarschijnlijk niet meer verbazen. De weg naar de bekende sterrenrestaurants is je dan misschien ook bekend. Maar ook voor de gezellige borrel hoef je niet ver te gaan en laten wij nou net de leukste plekjes kennen!  
 

Lees verder
Ontdek onze tips

Als je er toch bent...

 • Blijf overnachten

  Iedereen vindt een warm welkom in één van de vele gezellige bungalowparken, grote en kleine (natuur)campings, knusse bed and breakfasts en comfortabele hotels.

  Veluwe, Landal, Overnachten
 • Uitagenda

  Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is op de Veluwe? In de Uitagenda vind je de evenementen van de komende tijd! 

  Elburg - haven - bootjes - historie
 • Echt Veluwe: Veluwse streekproducten

  Op en rond de Veluwe worden veel streekproducten gemaakt. Er is een speciaal keurmerk ontwikkeld voor Veluwse streekproducten, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn.

  Streekproducent, Puur, Bakker, Brood, EVS

Planken Wambuis

Restaurant Planken Wambuis ligt op 800 meter van de snelwegen A12 & A50 en is daarmee dé ideale afspreek-locatie bij een bezoek aan de Veluwe. Grote attracties zoals Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Burgers' Zoo liggen alleen binnen 10 autominuten. 

De keuken werkt met verse en veel biologische ingrediënten en producten waar mogelijk van lokale afnemers en boeren, zo proef je de streek tijdens je lunch of diner. De koffie, zuivel, het brood en kalfsvlees zijn van biologische oorsprong en er wordt met veel producten uit Arnhem, Ede, Wekerom, Lunteren en Otterlo gewerkt. Planken Wambuis staat bovendien goed bekend om haar Wildseizoen.

Lees verder
Lees meer
 • Uit in Apeldoorn

  Laat je tijdens je bezoek verrassen door een bijzondere mix van cultuur, natuur en het stadse! Apeldoorn heeft alles voor een heerlijke avondje uit! 

 • Uit in Ede

  Een geslaagd avondje uit in Ede. In de UItagenda zijn de leukste avondje uit voor je verzameld!