Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur biedt je een unieke kijk in de wereld van toen.…

Oude Ambachten
Laat je meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Het Museum neemt je mee naar de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en men afhankelijk was van familie, vrienden en buren. Ook beroepen die in de loop ter tijd verdwenen zijn, tref je hier aan. Voor de jeugd is er een interessante en leerzame speurtocht aanwezig, deze krijgt de jeugd gratis bij de entree.

Speelgoed, exposities en buitenmuseum
Naast alle oude ambachten is er een heus Speelgoed Museum met de ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, rijdende treinen, Dinky Toys, antieke beren, de oude meccanodozen, en ga zo maar door! Bovendien zijn er in de expositiezalen wisselende tentoonstellingen te zien. In het museum bevindt zich ook een winkel. Zelfs buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines.

Rolstoelvriendelijk
Het hele museum is rolstoelvriendelijk (Winnaar van de Zonnedag award).  Zo zijn er brede paden, geen drempels, invalide toiletten. Ook het personeel is gewend aan rolstoelen en rollators en zal waar nodig ook een handje helpen. Tevens beschikt het museum over eigen rolstoelen en rollators die gratis ter beschikking worden gesteld.

Contactinformatie

Adres
Rijksweg 87 3784 LV Terschuur Route plannen
Telefoon
0342 - 46 20 60

Contactinformatie

Adres
Rijksweg 87 3784 LV Terschuur Route plannen
Telefoon
0342 - 46 20 60