Familieplezier: samen genieten op de Veluwe

Ontzettend divers en veelzijdig, dat is jouw Veluwe. Je hebt natuurlijk wel eens van de Veluwe gehoord of bent er misschien zelfs al geweest. De Veluwe wordt vaak geassocieerd met natuur en daar is ook zeker geen ontkennen aan. De natuur hier is werkelijk prachtig en afwisselend, maar er is nog zoveel meer! Zeker als je met de kinderen eropuit wilt zijn de mogelijkheden oneindig. Het doorspitten van al het aanbod kost tijd en die heb je met kinderen vaak niet. Daarom hebben wij al wat voorwerk voor je gedaan, scheelt toch weer ;). Scroll lekker verder en bekijk onze tips!

Strandavonturen

Ontdek de Veluwse stranden ook in het voorjaar! Ook als het niet warm genoeg is om te zwemmen en zonnebaden is er nog steeds genoeg te doen voor de hele familie. Zo zijn er recreatiegebieden waar je actief bezig kunt zijn op het beachvolleybalveld, de waterskibaan, het Urban Sportspark of met de sup het water op kunt. En voor de kleintjes zijn er de leukste speeltoestellen waar ze zich kunnen vermaken. Ook zijn de gebieden heerlijk voor een mooie wandeling of fietstocht. Honger gekregen? Schuif dan aan bij een van de sfeervolle horecagelegenheden. En tot 1 mei hoef je niet op zoek naar een logeeradresje voor je trouwe viervoeter want die is dan ook gewoon welkom op de stranden!

Voel je kiplekker - in regio Barneveld

De Regio Barneveld, bekend van kip en ei, bestaat uit meerdere dorpskernen waar van alles te beleven is als je met het gezin op pad gaat. Ga de boom in bij Klimbos Garderen, zoek je weg naar buiten bij Maisdoolhof Voorthuizen en het is volop waterpret bij de Waterskibaan en SchatEiland Zeumeren. En laten we het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld niet vergeten want daar kun je de kuikentjes uit het ei zien komen als je geluk hebt! 

Voor wat er nog meer in de regio te doen is of welke evenementen er zijn kun je terecht bij de toeristische informatiepunten in Molen de Hoop in Garderen, de Pipowagen in Voorthuizen of op de website.

Lees verder
Meer Regio Barneveld
Gezin dat een boterham eet zittend op een boomstam

Leuke artikelen over...

Het is heerlijk in Heerde

De gemeente Heerde heeft een ontzettend veelzijdig landschap door de unieke ligging tussen de bossen en heide aan de ene kant en aan andere kant de IJssel. Een prachtig gebied dus om te verkennen op de fiets (tip: met de Kozakkenveer de IJssel over), te voet of zelfs per kano! Omdat het natuurlijk ook super leuk is met kinderen de natuur te ontdekken zijn de volgende plekken echt een aanrader.

  • De Beleefplekke: een speelplek met modderpoel, boomstammen en hutten 
  • Schaapskooi Renderklippen: de herder gaat met de schapen op pad om de heide te begrazen. En in het voorjaar worden natuurlijk de lammetjes geboren, hoe lief?!
  • Struinbossen: hier mogen de kinderen lekker rondstruinen, klimmen in bomen en hutten van gevonden takken maken (bij de Schaapskooi, picknickweide Ossenberg en bij scouting Buys Ballot)
Lees verder
Meer over Heerde

Keuzes bepalen je koers

Ontdek in het Nederlands Openluchtmuseum hoe mensen in verschillende tijden en culturen duurzaam samenleven met hun omgeving. Welke keuzes maken zij? Welke gevolgen hebben die keuzes? En hebben ze eigenlijk wel een keuze? Het museum deelt verhalen uit de geschiedenis en voorbeelden van vandaag de dag om je te inspireren. Ga op expeditie, bezoek de mini-expositie of ga zelf aan de slag in de Ambachtenwerkplaats. Maak een reis door de tijd met de hele familie en laat je verrassen!

Daarnaast vind je in het museumpark zo’n 100 museale gebouwen, boerderijen en molens die je van buiten én van binnen kunt bekijken! Op die manier komt de geschiedenis dichterbij en kun je het verleden opnieuw beleven. Om het 44 hectare grote museumpark te bedwingen pak je natuurlijk gewoon de tram. Hoe leuk is dat?!

Alle locaties op de kaart

Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw bezoek aan de Veluwe? In ons webazine delen we de leukste tips met je! Start met lezen en bladeren...