Herfst op de Veluwe

Najaar op de veluwe - Kom genieten van de Herfst!

Vier de herfst op de Veluwe en kom genieten, proeven en beleven! Elk jaar worden er leuke festivals georganiseerd met activiteiten voor jong en oud! Ook dit najaar is er weer genoeg te doen op de Veluw: van lekker eten op het Störrig festival, tot heerlijke speciaal biertjes speciaal gebrouwen voor het Roots in the Woods festival. 

De vijf grootse evenementen - Ben jij er ook bij?

IVN Beleefweekend

Op de Veluwe is van alles te beleven! Op 27, 28 en 29 september 2019 nodigen ondernemers in Epe, Hattem en Heerde je uit om op ontdekkingstocht te gaan in hun ‘achtertuin’. Kano langs de rijke waterkant van de Veluwe, ga op pad met herder en zijn schaapskudde of ontdek al fietsend wat de Veluwe op culinair gebied te bieden heeft.

 

Meer informatie

Wilddagen Vierhouten

Veluwse gezelligheid, proeverijen, bockbier en optredens vormen de rode draad van de Wilddagen. Wie liever wil struinen langs de vele kramen kan op de sfeervolle streekmarkt terecht. De vele horecaondernemers in het dorp presenteren de lekkerste specialiteiten en Veluws wild. De Wilddagen zijn een verrassend leuk uitje voor het hele gezin.  

Meer informatie

Festival Zindering: De Geheime Veluwe in Epe

De eerste editie van Zindering is de opmaat naar een jaarlijks terugkerende beleving van kunst en cultuur in de spannende natuur van de Geheime Veluwe. Editie 2019 is een klein voorproefje van wat zal uitgroeien tot een levendig festival. Mis die eerste editie in het weekend van 12 en 13 oktober niet: een collectors item in je bucket-list van niet-te-missen festivals.

Störrig Festival

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt in Ede de derde editie van het eigenwijze Veluwse foodfestival Störrig plaats, waarmee we twee dagen lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Verwacht geen standaard Foodtruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. 

Meer informatie

Roots in the Woods Festival

Overdag schijnt de zon door de bomen en de avonden worden al wat kouder. Geniet van de laatste zonnestralen of kruip gezellig rondom een vuurtje. Geniet samen met familie, vrienden of collega’s van herfst op de Veluwe in het Beekpark in Apeldoorn. Daar viert Roots in the Woods festival het weekend van 18 t/m 20 oktober haar 10-jarig jubileum. Speciaal voor deze gelegenheid is het ‘Zwijnenzeik’ biertje gebrouwen; een herfstige triple van 8%. Naast het Beekpark zijn er ook kleinere varianten van het festival op diverse Landal parken.

Meer informatie

Bekijk hier alle herfstactiviteiten