Herfst op de Veluwe

In de herfst is het volop genieten op de Veluwe. De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen; tijd om de herfst te vieren! Met al het mooie natuurschoon, is het er prachtig wandelen of fietsen maar er is nog veel meer te ontdekken. Kom je de Veluwse herfst zelf ontdekken? Zorg dat je drukte vermijdt en dat je je aan de voorschriften van de locaties houdt. Ook nu beleef je de herfst het best op de Veluwe!

© Jurjen Drenth

Wild & Wandelen in Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland, is het goed wandelen en wild spotten in Ede. De herfst is het perfecte moment om de Gelderse Big Five te spotten. Ga met de boswacher op pad en zoek naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en moeflons.

De bronsttijd in september is spectaculair en het burlen van de mannelijke edelherten is zeker een aanrader om mee te maken. Tijdens de bronstijd worden speciale excursies georganiseerd. Wandel ook eens naar een wildobservatiepost want de kans dat je hier wild spot is erg groot. Het zijn prachtige plekken midden in de natuur waar je even kunt uitrusten en volop kunt genieten.

Lees verder
Laat je inspireren

Gezellig met de kinderen

© Jurjen Drenth

De boom in bij Klimbos Veluwe

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Op wereldreis bij Burgers' Zoo

Kom heerlijk overnachten - Ontvangst met open armen

© Jurjen Drenth

7 X HERFSTUITJES OP DE VELUWE

En dan opeens lijkt de zomer voorbij... In de tuin zijn spinnen ijverig bezig met hun web. Het wordt steeds vroeger donker. En in het bos ruik je de herfst. Gelukkig heeft de Veluwe ook in het najaar veel te bieden! Niet alleen de prachtig verkleurende bomen, de tientallen soorten paddenstoelen en de bronst van herten.

Ook kun je er genieten van talloze culturele uitjes. En met een beetje geluk krijg je daar mooi najaarsweer bij! Niks somberen over het einde van de zomer… Laat het nazomeren maar beginnen!

Lees verder
Ontdek de herfstuitjes!

Je beleeft het op de Noord-Veluwe

Natuur op de Veluwe

Natuur op de Veluwe

© Jurjen Drenth

De schaapskooi van Ermelo

De schaapskooi van Ermelo is in 2003 in authentieke stijl gebouwd en is één van de grootste van Gelderland. Hij biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. 

Ontdek de schaapskudde
© Kasteeltuin Vanenburg

Proef wild in Kasteel Vanenburg

Kom de heerlijke wildgerechten proeven in het restaurant aan de achterzijde van het kasteel. Dit restaurant behoort tot de lekkerste 500 restaurants van Nederland. Kenmerkend zijn de prachtige opgemaakte borden, verse en smakelijke producten en onvoorwaardelijke gastvrijheid. 

Bekijk Kasteel Vanenburg

Ontdek het Bezoekerscentrum Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet heeft, naast de vaste natuurtentoonstelling, nu een supertoffe expositie over de wolf! 

Bekijk het bezoekerscentrum
Harderwijk, Hane

Harderwijk, Hane

© Jurjen Drenth

Wandel de Hanze stadswandeling

De Hanze stadswandeling geeft inzage in de boeiende Hanzegeschiedenis. Treed in de voetsporen van de handelaren en de koopmannen van Graaf van Gelre. 

Ontdek 10 x Harderwijk
Kasteel Vosbergen in Heerde

Kasteel Vosbergen in Heerde

Ontdek heerlijk Heerde

Kom wild proeven bij Restaurant de Postkamer, geniet van de natuur bij De Renderklippen en ga terug in de geschiedenis bij Kasteel Vosbergen. 

Ontdek Heerde

Ontdek de Noord-Veluwe!

Op de Noord-Veluwe vind je diverse gemeenten die verschillend in karakter zijn, maar in ieder geval één ding gemeen hebben: als cultuur- of natuurliefhebber kun je hier je hart ophalen. Hoog tijd om een aantal van deze gemeenten en hun dorpskernen te bezoeken. Ga je mee?

Lees verder
Ontdek onze tips op de Noord-Veluwe

Genieten op de Veluwe - Culinaire hotspots

ONTDEK, PROEF EN BELEEF DE VELUWE!

Nog even lekker een flinke dosis zon en buitenlucht tanken voordat we de winter ingaan? Nieuwe fiets- en wandelgebieden ontdekken, lekker eten in een fijn restaurant, de geschiedenis induiken of superactief in de natuur bezig zijn? Het kan allemaal. Gewoon op de Veluwe.

Plan een dagje, een weekend of een week. En je zult zien: er is hier zo veel te ontdekken en te beleven dat je tijd tekort hebt. Is niet erg, je komt gewoon nog een keertje terug!

Lees verder
Laat je inspireren!

Inspiratie voor een dagje uit!

Elburg - haven - bootjes - historie

Elburg - haven - bootjes - historie

© Jurjen Drenth

Bezoek de Hanzesteden

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Theater Orpheus - Hanoszaal

Theater Orpheus - Hanoszaal

© Theater Orpheus - Hanoszaal

Theater Orpheus

Kasteel Engelenburg

Musea op de Veluwe - De leerzame plekjes

CODA Museum

© Anton Pieck Museum

Anton Pieck Museum

Airborne Museum

Airborne Museum

© Jurjen Drenth

Airborne Museum at Hartenstein

Noord Veluws Museum

Ereveld Loenen

Ontdek Apeldoorn

Kinderpretpark JulianatorenApenheul en natuurlijk Paleis het Loo: het zijn dé topattracties van Apeldoorn. Maar wist je dat deze levendige stad in het groen veel meer te bieden heeft? In de Apeldoornse binnenstad vind je niet alleen de bekende grote ketens,  maar ook knusse boetiekjes waar je urenlang kunt rondkijken.

Lees verder
Ontdek meer!

Voor als je langer wil blijven

Topparken

Bilderberg Hotels

Hotel Mennorode

Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel

Hotel de Sterrenberg

Landal Greenparks

Droomparken

© Hof van Putten

Hof van Putten

Beleven, proeven en ontdekken