Winters weekend op de Veluwe

Wil je er even lekker tussenuit deze winter? Je hoeft niet ver te gaan voor een vakantiegevoel. De Veluwe heeft genoeg te bieden: prachtige natuur, attracties van wereldformaat en méér dan genoeg leuke activiteiten voor een weekendje weg. De Veluwe is dé plek om even volledig te onthaasten en te ontspannen. Dus, waar wacht je nog op? 

Verken Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Begin je bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe bij het Park Paviljoen. Hier kies je een leuke activiteit uit: een wandeling met natuurgids, een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus of een mooie fietstocht door de heidevelden. Na een wandel- of fietstocht kun je terecht bij Parkrestaurant, waar je kunt genieten van prachtige wildgerechten met wild uit eigen Park en bijpassende wijnen of biertjes. 

Vier het najaar in het Park met een viergangen Wildlunch of maak een wandeling en combineer dit na afloop met een wijn- en wildproeverij in het Park Paviljoen. Gelukkig is het niet alleen mogelijk om het wildvlees van het Park in de Veluwe te eten, je kan er ook nog thuis van genieten. Bij de Parkwinkel wordt het wild uit eigen Park namelijk verkocht. 

Lees verder
Meer over De Hoge Veluwe

Drie eeuwen tekeningen - bij het Kröller-Müller Museum

Er valt genoeg te ontdekken in het Kröller-Müller Museum en dat maakt dit museum een echte must om De Hoge Veluwe te bezoeken. Het oog komt niets te kort wanneer je de collectie bestaande uit werken van Vincent van Gogh, Picasso, Mondriaan en Monet bezoekt, maar in de winter heeft het Kröller-Müller Museum je nog veel meer te bieden. Weinig mensen weten dat Helene Kröller-Müller naast kunst van haar eigen tijd, ook oude kunstwerken heeft verzameld. Niet alleen schilderijen, maar vooral veel tekeningen. Het Kröller-Müller museum bezit ongeveer duizend tekeningen vóór 1850, toen fotografie nog niet bestond. Ontdek de collectie tijdens dé wintertentoonstelling: Mooi oud

Een warm ontvangst - in Kasteel Engelenburg

Iedereen heeft in de winter net een beetje extra behoefte om verwend te worden en daar draagt Kasteel Engelenburg graag aan bij. Want wat is er nou lekkerder dan in de watten gelegd te worden? Kasteel Engelenburg verwent je met de mooiste gerechten en bijzondere wijnen, maar ook met een weldadige gastvrijheid. Heerlijk genieten vanaf het moment van aankomst tot aan je vertrek op de volgende dag. Dat is pas een warm welkom! 

Lees verder
Meer over Kasteel Engelenburg

48 UUR IN APELDOORN - Uit in de hoofdstad van de Veluwe

Heb je al eens een bezoekje gebracht aan Apeldoorn? Kies deze winter voor een weekendje in de hoofdstad van de Veluwe. Apeldoorn biedt een mooi centrum met knusse boutiekjes en woonwinkels waar jij je de hele dag kunt vertoeven. Ben je liever actief bezig? Een heerlijke winterwandeling in Paleispark Het Loo is ook nooit verkeerd!

Trek gekregen? Laat je verwennen bij Sizzles at the Park: een fine dining restaurant gehuisvest in een prachtig monumentaal pand. Of geniet van gerechten met Erkend Veluwse Streekproducten in intiem huiskamerrestaurant Huisje James

Een winters bezoek - aan Ermelo

Het gehele jaargetijde is Ermelo prachtig om naar toe te gaan, maak een mooie wandeling over de wit besneeuwde paden in het bos of op de heide en sluit af met een kop warme chocolademelk. Een overnachting in Landgoed Hotel Het Roode Koper sluit hier heel goed op aan, vanaf het landgoed loop je zo het bos in. Bij terugkomst brandt de haard in de huiselijke lounge waar je kunt ontspannen met een mooi glas wijn of een lekker kop thee.  

Kasteel Staverden is zeker een hoogtepunt op de Veluwe, Staverden is namelijk de kleinste stad van de Benelux en hier staat ook een prachtig kasteel! In het koetshuis van het kasteel is een bierbrouwerij gevestigd, namelijk bierbrouwerij De Uddelaer. Geniet van een speciaal biertje tussen de brouwketels of boek een rondleiding in de brewpub met een bierproeverij.

Na de rondleiding kun je genieten van een heerlijke maaltijd bij Brasserie Staverden, ook op het landgoed gelegen midden in de kasteeltuinen. Maak op het landgoed vooral ook een wandeling door de tuinen en bezoek de beroemde witte pauwen bij het pauwenverblijf.

Lees verder
Meer over Ermelo

En daarna? - Kies uit een van deze andere leuke activiteiten: