Een weekendje op de Veluwe

Niet genoeg vakantiedagen voor twee weken naar de zon of gewoon behoefte om er even tussenuit te zijn? Je hoeft niet ver te gaan voor een vakantiegevoel. In minder dan twee uur sta je middenin de groene schatkamer van Nederland: Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier vind je attracties van wereldformaat en méér dan genoeg leuke activiteiten voor een dagje uit. Wat denk je van het weekendje hieronder?

Verken De Hoge Veluwe

Begin je bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe bij het gloednieuwe Park Paviljoen, dat eind juni officieel is geopend door Koning Willem-Alexander. Hier kies je een leuke activiteit uit: een wandeling met natuurgids, een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus of een mooie fietstocht door de heidevelden.

Ook het verderop gelegen Museonder mag je zeker niet overslaan. Daar neem je letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond. De tentoonstelling neemt je steeds dieper mee onder het aardoppervlak. Onderweg kom je langs een wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, archeologische vondsten van inmiddels uitgestorven dieren en andere ondergrondse geheimen.

Plof voor de lunch neer bij het restaurant bij het Park Paviljoen. Pak daarna een van de gratis beschikbare Witte Fietsen en rijdt naar het Kröller-Müller Museum.

Lees verder
Meer over De Hoge Veluwe

Ontdek de groene schatkamer van Nederland

Topcollectie Van Goghs - bij het Kröller-Müller Museum

Een gezellig terras met bistrostoeltjes onder een met sterren bezaaide diepblauwe hemel. Nee, dit is niet een of andere hippe hotspot die je moet bezoeken, maar het wereldberoemde schilderij ‘Caféterras bij nacht’. Dit meesterwerk van Vincent van Gogh kun je bekijken in het Kröller-Müller Museum. Het museum heeft de wereldwijd op één na grootste verzameling werken van de wereldberoemde schilder. Daarnaast omvat de collectie werken van Picasso, Mondriaan en Monet.

Kijk Uit!

Proef de Veluwe - bij Huisje James

Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel

Volg de klompen

Het hotel wordt aan alle kanten omringd door groen. Perfect dus voor een mooie wandeling. Trek na het ontbijt stevige schoenen aan voor het Klompenpad Ugchelen. Je loopt op de 11 kilometer lange route voorbij heide en enk, langs sprengen en door bossen. Zodra je het hotel uitloopt zie je het startpunt al liggen, daarna hoef je alleen maar de markering in de vorm van een bruine klomp te volgen.

Lees verder
meer over De Cantharel

En daarna? - Kies uit een van deze andere leuke activiteiten: