Geschreven door: Sabine Wolters - Boswachter Geldersch Landschap & Kasteelen Bekijk profiel

Het was een mooie zonnige zondagmorgen dus een mooie dag om er met de cabrio op uit te trekken. Maar zomaar een rondrit maken is niet altijd leuk, dus moesten we een reisdoel bedenken.

Omdat we al enkele jaren donateur zijn van Het Geldersch Landschap & Kasteelen en op 1 april de kastelen weer open gingen voor het publiek, besloten we om af te reizen naar Kasteel Doorwerth maar dat het toch een ander kasteel die dag zou worden hadden wij op voorhand niet bedacht.

Bij Arnhem besloten we om de A50 te verlaten en binnendoor langs het Openluchtmuseum te rijden. Dat was een goede keuze want na enkele kilometers zagen we langs de weg een richtingsbord met daarop Huis Zypendaal. Mijn eega reageerde meteen met de opmerking: ”Behoort dat huis ook niet bij Het Geldersch Landschap?” Hierop kon ik bevestigend antwoorden dus even verderop gekeerd en naar de ruime parkeerplaats van Huis Zypendaal gereden.

Bij aankomst bleek dat we net op tijd waren voor de rondleiding van 14.00 uur.

Na een hartelijk welkom door de gids Taco en zijn collega Ingrid zijn we begonnen aan een rondleiding van ongeveer 5 kwartier.

Dankzij gids Taco kregen we een duidelijk beeld van de geschiedenis van het huis. Op een prettige en humoristische wijze werd ons een spiegel voorgehouden waarin het ontstaan en de ontwikkeling van dit prachtige object voor ons tot leven kwam.

We waren zeer verrast door de originele en authentieke inrichting van dit huis en de prachtige staat waarin het verkeert.

Na het bezoek hebben we nog een mooie wandeling gemaakt over het bijbehorende landgoed en de middag afgesloten met een goed glas wijn op het mooie terras van De Boerderij dat op een kwartier lopen van Huis Zypendaal ligt.

Voldaan zijn we via Kasteel Rosendael, ook van het Geldersch Landschap & Kasteelen, en de ontluikende  Posbank  weer naar huis gereden.

Een volgende keer zullen wij zeker kasteel Doorwerth gaan bezoeken!

Lees hier meer blogs - Van Sabine Wolters