B&B’s op de Veluwe

Een ochtendzonnetje dat door het raam je slaapkamer binnenvalt en je langzaam doet ontwaken. Een ruimte die zich vult met de geur van vers gebakken broodjes, koffie en huisgemaakte jus d’orange. Aan de sfeervolle ontbijttafel geniet je van dit met liefde bereide ontbijt. De eigenaren van de vele B&B´s op de Veluwe proberen hun gasten iedere dag weer in de watten te leggen. Geniet van gastvrijheid in haar puurste vorm en beleef de Veluwe eens op deze bijzondere manier. Wij zetten de leukste B&B’s op de Veluwe voor je op een rijtje.

B&B De Slaapfabriek
Niets moet, alles mag bij B&B De Slaapfabriek in Teuge. Dit is de ideale uitvalsbasis om tot rust te komen en het Gelders landschap te ontdekken. Alle twaalf kamers hebben een eigen thema, namelijk de steden waar eigenaren Marjo en Arvid zijn geweest of graag naartoe willen. Waar slaap jij binnenkort: New York, Rome of Bora Bora?

Heerlijkheid Wolfheze
Tussen oude Wodanseiken en de nazaten van de Duizendjarige Den, ligt het dorpje Wolfheze verscholen. Daar vlak bij het stationnetje gelegen, bevindt zich B&B Heerlijkheid Wolfheze. Maarten en Annemiek hebben zeven jaar gewerkt om van de oude buurtsuper een prachtig verblijf te maken (foto boven). Alle accessoires zijn van natuurlijk materialen gemaakt, het ontbijt is biologisch en je kan douchen met water opgewarmd door de zon! Tip: ze hebben ook een klein winkeltje met streekproducten en zelfgemaakte cadeau artikelen.

B&B Lovenem
Bij B&B Lovenem, aan de rand van het dorp Leuvenheim, ben je er echt even tussenuit (foto rechts). In de omgeving is genoeg te beleven: leuke stadjes in de buurt en natuur om te wandelen of fietsen. In de zomer plons je hier in het privé zwembad en in de winter stap je zo in de houtgestookte sauna. Dit is de perfecte overnachtingsplek voor wie het beste van de Veluwe wil ontdekken.

Lees verder

B&B Matanze
In B&B Matanze kan je vorstelijk vertoeven aan de oevers van de IJssel. Deze B&B staat op Landgoed Matanze, op nog geen vijf minuten rijden van Hanzestad Deventer. Je vindt er tien hectare met een Engelse landschapstuin, historische kassen en diverse vijverpartijen. In de historische dienstwoning bevinden zich vier kamers met elk een eigen, uniek karakter én uitzicht over het prachtige landgoed.

Bekijk de andere artikelen - voor meer inspiratie