Categorieën

Top 5 fietsactiviteiten in Apeldoorn

Zin in een heerlijke fietstocht? In en rondom Apeldoorn vind je talloze fietsroutes. Je kunt zelf een route samenstellen door het knooppuntenroutesysteem, dus bezoek Veluwse hoogtepunten die jij graag zelf wilt zien. Ga georganiseerd op pad en fiets unieke fietstochten! Onze aanraders:

1. Oranjeroute

Treed in de voetsporen van het koningshuis en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. De Oranjeroute van 32 kilometer is uitstekend te combineren met een bezoek aan de tuinen van Paleis Het Loo,  sinds 1984 rijksmuseum. Via voormalige treinhalte Assel – waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide bereik je het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Start- en eindpunt is Paleis Het Loo. Natuurlijk kan je ook zelf bepalen waar je de route wilt starten. Het CODA Museum in het centrum van Apeldoorn als startpunt is zeker de moeite waard. De Oranjeroute is bewegwijzerd, middelzwaar, gaat over verharde paden en kent hoogteverschillen.

Lees verder
Bekijk de route

3. Fietsroute ‘Groen van Toen’

Tijdens deze fietsroute maak je kennis met de verschillende soorten landschappen en kenmerken uit het verleden van Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Er wordt vooral aandacht besteed aan de beken en sprengen die zich aan de zuidkant van Apeldoorn bevinden. Ook wordt er tijdens deze route af en toe op een zandpad gefietst. Daarnaast is het mogelijk om een aantal uitstapjes te maken en deze wandelend voort te zetten. De route is in zijn geheel zo’n 25 km.

Lees verder
Bekijk de route

5. Fietsroute Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo

Dit is een unieke fietsroute die start bij kasteel Cannenburch en laat je kennis maken met het koninklijke Veluwse landschap, er is veel bos en weidse heidenvelden die je tegen gaat komen. Een gedeelte van de route voert over het kroondomein. Dit gedeelte is al eeuwenlang in het bezit van de koninklijke familie. Heb je geen fiets tot je beschikking? Dat is geen probleem, want vlakbij het startpunt verhuurt een fietswinkel fietsen en e-bikes. Deze route heeft een totale lengte van 33 km.

Lees verder
Bekijk de route
Kasteel Cannenburch, Macht en Pracht,

Heb jij ook een mooie fietsroute afgelegd in de omgeving van Apeldoorn? We vinden het leuk om dat te zien! Deel je foto's en video's via #visitveluwe. 

Meer inspiratie