Categorieën

Top 5 fietsactiviteiten in Apeldoorn

Zin in een heerlijke fietstocht? In en rondom Apeldoorn vind je talloze fietsroutes. Je kunt zelf een route samenstellen door het knooppuntenroutesysteem, dus bezoek Veluwse hoogtepunten die jij graag zelf wilt zien. Ga georganiseerd op pad en fiets unieke fietstochten! Onze aanraders:

1. Oranjeroute

Treed in de voetsporen van het koningshuis en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. De Oranjeroute van 32 kilometer is uitstekend te combineren met een bezoek aan de tuinen van Paleis Het Loo,  sinds 1984 rijksmuseum. Via voormalige treinhalte Assel – waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide bereik je het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Start- en eindpunt is Paleis Het Loo. Natuurlijk kan je ook zelf bepalen waar je de route wilt starten. Het CODA Museum in het centrum van Apeldoorn als startpunt is zeker de moeite waard. De Oranjeroute is bewegwijzerd, middelzwaar, gaat over verharde paden en kent hoogteverschillen.

Lees verder
Bekijk de route

3. Culinaire fietsroute

Al fietsend de mooiste plekjes op de Veluwe ontdekken en tegelijkertijd genieten van al het lekkers dat onze regio te bieden heeft? Dat kan! De ‘culinaire route’ leidt je dwars door de Veluwe met culinaire stops in Hoenderloo en de Apeldoornse binnenstad. Natuurlijk horen bij deze stops een typisch Veluws gerecht. Langs de routes zijn er diverse ‘afstappers’ en bezienswaardigheden. De route van 45 km is geschikt voor alle fietsers en heeft drie culinaire stops. De langere route van 55 kilometer is vanwege de lengte en het hoogteverschil vooral geschikt voor sportieve fietsers en e-bikers waarbij je kunt genieten van vijf culinaire stops. Tip: ook leuk om cadeau te geven!

Lees verder
Bekijk de route

5. Stad en natuur: je vindt het op de Veluwe

In de hoofdstad van de Veluwe, zoals Apeldoorn ook wel bekend staat, lopen stad en natuur vloeiend in elkaar over. Ook op de fiets zijn deze twee aspecten perfect te ontdekken. Met de City Tour Apeldoorn kan je onbezorgd fietsen, want alles is voor je geregeld. Geniet van twee overnachtingen in een vier sterrenhotel met verblijf op basis van halfpension. Je zult ook tijdens het fietsen niks tekortkomen: aan alles is gedacht. Van onder andere fietskaarten, huurfietsen en entree tot Nationaal Park De Hoge Veluwe, Kröller-Möller Museum en Museonder. Leuk feitje: er is een nieuwe fietsroute in de maak van de binnenstad van Apeldoorn naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. 

Lees verder
Bekijk de route

Heb jij ook een mooie fietsroute afgelegd in de omgeving van Apeldoorn? We vinden het leuk om dat te zien! Deel je foto's en video's via #visitveluwe. 

Meer inspiratie