Harderwijk, Hane

Ontdek de beste plekjes in Hanzestad Harderwijk

Het is heerlijk in Hanzestad Harderwijk. Al wandelend door de stad doe je een stapje terug in de tijd, want Harderwijk is absoluut een stad met een verleden. En zodra je door de pittoreske straatjes rondom het centrum van de stad loopt zul je zeker zien waarom. De oude gevels en de monumentale panden doen iets met je; het is er echt schilderachtig mooi. Of je nu een bezoek komt brengen, of als deze bijzondere stad voor later op je lijstje staat, wees welkom!

Struinend de stad rond

Een van onze favoriete manieren om de historie van Harderwijk te leren kennen is door de stadswandeling. Normaal nemen de stadsgidsen je graag mee, maar op dit moment is dat even niet mogelijk. Wandel daarom gerust de stadswandeling op eigen gelegenheid, de omgeving is en blijft dan ook net zo mooi! De stadswandeling kan je vinden bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) op de Markt.

Lees verder

Racen door het groen

Toe aan een sportief uitje? Pak de mountainbike en ga op pad op de mountainbikeroute in Harderwijk. Deze route is ongeveer 21 kilometer, dat maakt de route geschikt voor de beginnende mountainbiker en een geschikte trainingsroute voor de gevorderde mountainbiker! Er zitten namelijk zeker wat uitdagingen in. Naast stukken singletrack. vind je er een heuvelrug en snelle, korte paden.

Lees verder
Bekijk de mountainbikeroute

Neem je tijd!

Geen zin om na een dagje Harderwijk weer naar huis te gaan? Goed nieuws, want dat hoeft ook niet! Blijf gerust slapen in een van de hotels of vakantieparken in de omgeving en neem extra lang de tijd om deze leuke Hanzestad te ontdekken. 

Wil je de andere Veluwse Hanzesteden ontdekken? Kijk hier voor meer informatie over Hattem en Elburg! 

Ontdek meer van de Veluwe! - Lees meer van onze andere artikelen