Categorieën

Meer te beleven op de Veluwe

Vanaf september 2024 brengt Studio 100 een spectaculaire en intense voorstelling over de Tweede Wereldoorlog, '40-45' naar Barneveld. Ben je van plan om de musical te bezoeken, overweeg dan om wat meer van de Veluwe te verkennen om je bezoek compleet te maken. In omgeving Barneveld kun je bijvoorbeeld heerlijk eten en drinken voorafgaand aan de musical. Maar wist je dat je op de Veluwe nog veel meer plekken kunt bezoeken die te maken hebben met de (oorlogs)geschiedenis? Daarnaast beschikt deze regio over kunst, topmusea en natuur om heerlijk in te ontspannen tijdens een fiets- of wandeltocht. Verleng daarom je bezoek en kom een dag, een weekend, of langere tijd de veelzijdigheid van de Veluwe ontdekken; er zijn volop overnachtingsmogelijkheden. Bekijk hieronder een greep uit wat de Veluwe te bieden heeft!

Ontdek de Airborne Region

In de Tweede Wereldoorlog is er op de Veluwe heftig gevochten. In 1944 vond Operatie Market Garden plaats. Deze militaire operatie had de bevrijding van Nederland moeten inluiden, maar had niet het beoogde succes. Bij de Slag om Arnhem kon de operatie helaas niet tot een goed einde worden gebracht. Diverse plekken op de Veluwe herinneren aan de gebeurtenissen uit die tijd en zorgen ervoor dat de indrukwekkende verhalen en de slachtoffers niet vergeten worden. Bekijk deze pagina over de Airborne Region voor meer verhalen, routes en activiteiten rond dit thema. 

In de omgeving van Ede hebben tijdens Operatie Market Garden militaire luchtlandingen plaatsgevonden. Diverse plekken herinneren aan de vele militairen die hier gestreden hebben. Fiets langs de oude kazernes of wandel over de Ginkelse Heide waar 2.200 geallieerde parachutisten landden of bezoek een militair museum, zoals Museum Deelen of Airborne Museum Hartestein. 

 

Lees verder

Het Verscholen Dorp

Ontdek meer van regio Barneveld!

Kom je naar Barneveld voor de musical '40-45'? Breng dan ook een bezoek aan de stad of regio! Barneveld - de stad die bekend staat om het pluimvee - heeft namelijk nog veel meer te bieden. De stad bruist van historie, cultuur en natuur. Ontdek de charmante binnenstad met gezellige terrassen, unieke boetiekjes en interessante musea. Barneveld is een perfecte bestemming voor een dagje uit of weekendje weg. Kijk hier voor meer informatie.

Routes langs historische plaatsen

Er is altijd meer Veluwe