Toffe uitjes met kids in en rondom Apeldoorn

Of je kinderen nu peuters of tieners zijn: er is voor elke leeftijdsklasse wel iets te doen in Apeldoorn. Aan leuke en (ont)spannende activiteiten geen gebrek! Wij tippen je een aantal toffe uitjes. Waar ga jij naartoe?

De leukste wandelingen

Ga lekker de natuur in! Er is genoeg te ontdekken in en rondom Apeldoorn. Apeldoorn wordt ook wel de koninklijke stad in het groen genoemd. Neem de kinderen mee naar het paleispark bij Kroondomeinen Het Loo en ervaar hoe de koninklijke bewoners en hun gasten hier vroeger ontspanden. Heb je zin in wat actie? Ga op avontuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en ontdek via de magische iPad game het mysterie van het nooit gebouwde museum.

Ook leuk zijn het Kabouterpad in Hoenderloo en wandelen met de gratis Perfect Earth Animals app. 

Lees verder
Meer wandeltips
Nationaal Park de Hoge Veluwe - gezin - kinderen - heide -NPHV - bakfiets

Volop plezier - in coole attracties

In Apeldoorn vind je vele toffe attracties voor kinderen. Een uniek dagje uit beleef je in Apenheul, waar meer dan 300 apen leven. Grote apen, kleine apen, apen met snorren en apen die héél hard kunnen brullen… Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Zo hoef je geen aap te missen! Alle apen gevonden? Zoek de spanning op in de achtbaan en op grote hoogte! In Kinderpretpark Julianatoren leven de kids zich uit in een zweefmolen, achtbaan en reuzenrad. Ook kunnen ze een spannende dinotocht maken, over woeste golven varen als een piraat of één van de leuke shows bezoeken. Met meer dan zestig attracties raken jullie niet uitgespeeld!

Spelen, ontdekken en leren doen jullie bij Kinderparadijs Malkenschoten. Op deze kinderboerderij én speeltuin raak je niet uitgekeken. Voer de dieren, maak een rondje in de waterfiets, leef je uit op de trampoline en speel een potje minigolf.

Voor wie wel van een uitdaging houdt is een bezoek aan Klimbos Veluwe een echte aanrader. Hier beleef je een waanzinnig avontuur midden in de natuur. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.30m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos.

Klik hier voor meer toffe attracties in en rondom Apeldoorn.

Slecht weer?

Ook als het weer tegen zit biedt Apeldoorn volop mogelijkheden voor een dagje uit. Leef je uit in zwembad Aquacentrum Malkander of klim en klauter in Monkey Town Apeldoorn, springpaleis Bounz of trampolinepark Krazy Kangaroo. In deze overdekte speelparadijzen kunnen de kinderen (én begeleiders)  zich urenlang vermaken.

In Coda Junior ontdekken kids alles over de wereld om hun heen. Beleef er de mooiste avonturen met een spannend spel op de allernieuwste Xbox One of geniet en droom weg met een mooi boek. Neem ook een kijkje in VR-lab of ga aan de slag met de moderne apparatuur in het FabLab. Je raakt niet uitgekeken! 

Lees verder
Meer slecht weer tips

Gratis uitjes - in en rondom apeldoorn

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen! Ga met mooi weer naar Speelweide Berg en Bos, waar je je de hele dag kunt vermaken op de speelweide met waterspeelplaats, bij het hertenkamp en op het grote klimrek. Ook vind je hier de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! In het Matenpark vind je een gaaf speelkasteel, compleet met drie oversteken, wankele brug, een trekvlot en een simpel looptouw. Leuk om te combineren met een bezoek aan de nabij gelegen kinderboerderij! 
Klik hier voor meer gratis uitjes in en rondom Apeldoorn.

Al dat spelen maakt hongerig!  In Apeldoorn vind je leuke plekken waar je ook met kinderen gezellig kunt eten. Sluit je dag af met een lekkere pannenkoek of verras de kinderen met een kindermenu. Een overzicht van alle plekken waar je leuk kan eten en drinken met kids is hier verzameld.

Dit vind je misschien ook leuk: