Eropuit op de Veluwe!

Het is weer zover! Het voorjaar is begonnen en dat betekent ook dat het toeristisch seizoen van start gaat. Campings openen hun deuren (vaak vanaf het Paasweekend), nieuwe attracties zijn net klaar, verbouwingen zijn afgerond en buitenactiviteiten worden weer opgepakt. Heb je het over de Veluwe, dan staan wandelen en fietsen nog steeds hoog op het wensenlijstje. Niet voor niets, want je maakt er kennis met een prachtige natuur zoals dichtbegroeide bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Maar… wist je dat je in het grootste natuurgebied van Nederland en haar randgebieden ook terecht kunt bij één van de vele dagattracties voor jong en oud? Wij hebben een kleine selectie gemaakt van de vele mogelijkheden.

Apen spotten

Apenheul in Apeldoorn is weer geopend en start het nieuwe seizoen goed. Want… naast een nieuwe apensoort – de in dierentuinen zeldzame talapoin – is er in Apenheul al sprake van veel pril babygeluk. Dus als je apen én aapjes wil spotten, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is grappig, je kunt er iets van leren en het is herkenbaar. Want wist jij dat van alle dieren apen het meest op mensen lijken? Grote kans dus dat ook jij op één van de apen uit Apenheul lijkt! Nieuwsgierig? Kijk dan eens op de website van Apenheul en ontdek op wie jij lijkt.

Lees verder

Klimmen en klauteren

Met zoveel bomen is het niet gek dat je de meest uiteenlopende klimbossen vindt op de Veluwe. Dus… toe aan wat adrenaline? Zoek de hoogte op! En… wees niet ongerust. Altijd is het veilig en er zijn routes voor echte thrillseekers en voor wie iets minder spektakel wilt beleven.

Kijk je ogen uit

Paleis Het Loo heeft na een unieke verbouwing en uitbreiding alle deuren geopend voor publiek! In de ondergrondse uitbreiding van ruim 5000 m2 kun je terecht voor een vaste tentoonstelling over de Oranjes en daarnaast wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Het Paleis Het Loo straalt de grandeur uit die past bij één van Nederlands meest gerenommeerde musea! Ga in het paleis met een van de audioverhalen op pad en ervaar het verhaal van de eerste bewoners, Willem III en prinses Mary. Net als de 17e-eeuwse bezoekers ervaar je hier de ruisende fonteinen, de geurende bloemen en het prachtige uitzicht over de tuinen: een feest voor de zintuigen.
 

Lees verder
Meer informatie

Leef je uit!

Een dagje Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een reis door de tijd. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark. Proef het verleden, maak een praatje met ambachtslieden en stap binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen (voor de oudere bezoeker heel herkenbaar en voor de jongeren onder ons haast niet voor te stellen hoe toen de huiskamers werden ingericht). Bezoek je het museum in het weekend? Ga dan mee op een rondleiding waarbij je meer te weten komt over de historische gebouwen en haar vroegere bewoners. Tip! Elke dag van de week is er op het Kindererf van alles te beleven. Doe een karweitje samen met de boerin, ga aan de slag met oudhollandse spelletjes of melk een koe! In het Openluchtmuseum is zo ontzettend veel te doen en te beleven. Dus… ga op ontdekking in het 44 hectare museumpark

Kinderpretpark Julianatoren biedt méér dan 60 te gekke attracties voor kinderen van zo’n 2 tot 12 jaar. En… met de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ trakteert het park bezoekers dit jaar op een heuse adrenalinemachine. Nadat je bent ingestapt, ga je naar een hoogte van 10 meter. En… dan is het wachten geblazen. Want het bakje valt uit het niets, al draaiend om z’n as, naar beneden. Naast heel veel attracties kun je er ook verschillende shows bezoeken, waaronder die van de vrolijke muizen Jul en Julia. En… tijdens de Superleuke Lenteweken (19 april t/m 5 mei) maak je kennis met Cas de Ranger! Hij is onderzoeker en stoomt je klaar om op avontuur te gaan. Dit kan je meteen in de praktijk brengen in zijn eigen experience: een spannend bospad waar je heel veel ontdekt over planten, bomen en dieren die leven in de bossen rond Kinderpretpark Julianatoren.

Bezoek een kasteel

Wil je een keer heel wat anders? Ga dan eens op bezoek bij één van de kastelen die de Veluwe rijk is. Bijvoorbeeld naar kasteel Cannenburch in Vaassen. Dit middeleeuwse kasteel ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers waar je kunt wandelen en fietsen. Tip! Van april t/m oktober kun je één keer per maand onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van het kasteel ontdekken. Wel vooraf reserveren! Ga je naar het historische Kasteel Rosendael, dat is omringd door een prachtig park? Neem hier zeker even een kijkje bij de ‘Bedriegertjes’, een verrassende mozaïekvloer die wandelaars trakteert op stiekeme waterstraaltjes. Ook leuk om te bezoeken is Huis Zypendaal. Het hele jaar kun je er op zondagmiddag terecht voor een rondleiding met een gids. Op andere dagen is Huis Zypendaal dicht, maar een kijkje in de tuinen kun je altijd combineren met een bezoek aan de binnenstad van Arnhem en/of park Sonsbeek, want die liggen op loopafstand van Huis Zypendaal.

Lees verder
Kasteel Cannenburch, Macht en Pracht,

Op zoek naar nog meer inspiratie?